Kayseri Tkb Yerel Yönetimler İçin Bir Akademi - Son Dakika
Güncel

Kayseri Tkb Yerel Yönetimler İçin Bir Akademi

Kayseri Tkb Yerel Yönetimler İçin Bir Akademi

Kayseri'DE başlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısında konuşan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz " Tarihi Kentler Birliği yerel yönetimler için klasik bir belediyecilik birliğinden öte, bir akademi, bir okuldur " dedi Kültür öncelikli Kayseri modelinin dile getirileceği ve 2 gün sürecek Tarihi Kentler Birliği Toplantısı dün gece başladı.

27.09.2014 10:40

Kayseri'DE başlayan Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısında konuşan TKB ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz " Tarihi Kentler Birliği yerel yönetimler için klasik bir belediyecilik birliğinden öte, bir akademi, bir okuldur " dedi

Kültür öncelikli Kayseri modelinin dile getirileceği ve 2 gün sürecek Tarihi Kentler Birliği Toplantısı dün gece başladı. Hilton Kayseri otelinde gerçekleşen toplantı öncesi "Kayseri'nin Yeraltındaki Medeniyeti "temalı serginin açılışı yapıldı. Ev sahibi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Anadolu topraklarının çok değerli olduğuna vurgu yaptı. Anadolu'yu açık hava müzesine benzeten Özhaseki, 'Dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisi Anadolu'dur. Onlarca medeniyet kurulmuş ve yok olmuş. Bu bilgileri birbirimize aktarmazsak yok olup gide. Bu topraklara hükmeden bir devlet kendinden önceki medeniyeti yakıp yıkmış. En sonunda bizim belediye başkanlarımız bir medeniyet olarak gelmiş. Geride kalan ne kadar tarihi eser varsa onları yok etmeye çalışmışlar, yol açacağız, imar gelecek diyerek tarihi eserleri yıkmışlar. Böyle bir talan coğrafyasında yaşıyoruz. Geriye kalan ufak tefek eserleri de hazineciler takip etmişler. Yerel yönetimler bu işe sahip çıkmaya başladı. İnsanlarda tarih hassasiyeti başladı. Kayseri'de de 6 bin yıllık geçmişi olan yerler kazılıyor. Buralardan 24 bin tablet çıktı. Her taraftan çanak çömlek fışkırır, bizim buralardan da senet, fatura çıkıyor" dedi. Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, daha mütevazı bir toplantı düşündüğünü belirterek, katılım ve toplantıdan çok memnun olduğunu söyledi. Yılmaz, Tarihi Kentler Birliği'nin aynı zamanda bir okul kadar değerli olduğunu da sözlerine ekledi. Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, birliğin gelecek yıl 15. yılını kutlayacağını hatırlatarak, Bu birlik kurulurken 15 yıl sonraTürkiye'de kültür öncelikli bir kimlik oluşturmak hedefi vardı. Dünyanın en önemli düşünürlerini yetiştiren bu coğrafyanın çocuklarının dünyada yeni kavramlar geliştirmesi ve bulunduğu yerin kimliğini kendisine yakışır şekilde gelecek nesillere aktarması gerekir. Eğer bir toplum kendi değerlerini geleceğe aktaramıyorsa nefes darlığı sıkıntısı vardır. O toplumun medeniyeti bir gün kesintiye uğrar. O yüzden biz bu toplantılarda birbirimizi öğrenerek, birbirimizin önünü açarak yarınları kurmak istiyoruz dedi. toplantıya katılan Vali Orhan Düzgün, Kayseri Büyükşehir Başkanı Mehmet Özhaseki, Samsun Büyükşehir Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ÇEKÜL Vakfı başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, İl ve ilçe belediye başkanları ile misafirler Sanatçı Gülşen Kutlu'nun konserini dinledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Tkb Yerel Yönetimler İçin Bir Akademi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement