Kayseri'nin Tanıtımı İçin İki Yeni İşbirliği Protokolü - Son Dakika
Güncel

Kayseri'nin Tanıtımı İçin İki Yeni İşbirliği Protokolü

Kayseri\'nin Tanıtımı İçin İki Yeni İşbirliği Protokolü

Kayseri'nin tanıtımına yönelik iki proje için Kayseri Valiliği ile Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

18.11.2014 09:52  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ali Orhan Düzgün, Valilik Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'nda düzenlenen imza töreninde, sahip olduğu zengin kültür mirası, doğal güzellikleri ve Erciyes Dağı ile Kayseri'nin turizm alanında çok daha iyi yerlerde olmayı hak eden bir il olduğunu söyledi.

Kayseri'nin tarihi ve kültürel mirası ile doğal güzelliklerinin çok daha iyi tanıtılabilmesi amacıyla yapılan çalışmaları çeşitlendirmek amacıyla projeler geliştirildiğini anlatan Vali Düzgün, bunlardan birinin de "Kayseri İli Turizm İmkânlarını Tanıma ve Tanıtma Projesi" olduğunu söyledi.

Başkanlığını yürüttüğü Kayseri İli Turizm Kültür ve Sanat Araştırma Vakfı (KAYSAV) tarafından hazırlanan ve Kayseri'nin tanınırlılığının artırılması amaçlanan projenin ORAN tarafından destekleneceğini ifade eden Vali Düzgün, "Proje ile Kayseri'yi tanıtmak amacıyla geçtiğimiz aylarda Valilik ve ORAN işbirliğinde bastırılan Kayseri Yürüyüş Rotaları ve Turizm Keşif Rehberi isimli kitaptan faydalanılarak 50.000 adet tanıtım kitapçığı bastırılacak ve önümüzdeki aylarda Atlas Dergisi okurlarına ücretsiz dağıtımı yapılacak" dedi.

Diğer işbirliği protokolünün de uluslararası turizm fuarları konusunda olduğunu kaydeden Vali Düzgün, tanıtım açısından turizm fuarlarının önemine işaret ederek, Valilik olarak bu yönde de çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ile 19. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda Kayseri'nin tanıtılabilmesine ilişkin ORAN ile işbirliğine gideceklerine belirten Vali Düzgün, gerek KAYSAV Projesi, gerekse turizm fuarları çalışmalarının ilin turizm yönünden gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

ORAN Genel Sekreteri Fatih Gavgacı da, turizm alanında ki projelere destek vermenin önemini anlatarak, Kayseri Valiliği ile birlikte çalışacak olmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından, Vali Düzgün ile Genel Sekreter Gavgacı işbirliği protokollerini imzaladı. Törende, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya ile Kayseri Valiliği AB Dış İlişkiler Koordinatörü Hakan Yiğit ve ORAN Genel Sekreterliği uzmanları da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayseri'nin Tanıtımı İçin İki Yeni İşbirliği Protokolü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement