Kayseri'deki Göçük - Son Dakika
Yerel

Kayseri'deki Göçük

Kayseri\'deki Göçük

Vali Düzgün: "Göçük altında kalan iki öğrenciye şu ana kadar ulaşılamadı.

21.03.2014 18:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sarıoğlan ilçesinde, göçük altında kalan üniversite öğrencileri arama çalışmalarına ilişkin, "Göçük altında kalan iki öğrenciye şu ana kadar ulaşılamadı. Ulaşılamamasının sebebi de geniş başlayan tünel, giderek daralıyor ve sürünerek oraya ulaşmak gerekiyor. İçeriden de yoğun miktarda zehirli gaz geliyor" dedi.

Düzgün, yaptığı açıklamada, ilçeye bağlı Burunören köyünde kaçak kazı yapan üç üniversite öğrencisinden kardeş olan iki kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin sürdüğünü belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 35 metrelik bir tünel kazılmış. Göçük altında kalan iki öğrenciye şu ana kadar ulaşılamadı. Ulaşılamamasının sebebi de geniş başlayan tünel, giderek daralıyor ve sürünerek oraya ulaşmak gerekiyor. İçeriden de yoğun miktarda zehirli gaz geliyor. Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız ve jandarma, sabah saat 06.00'da olay yerine ulaştı. Zaten haber bize 05.30 gibi ulaştı. Burası, karayolunun ulaşamadığı, yürüyerek gidilen bir bölge. Göçük altında kalanlar kardeş. Üçü de üniversite öğrencisi. Adli soruşturma sonunda buraya daha önce gelip gelmedikleri ve daha önce kaçak kazı faaliyetinde bulunup bulunmadıkları netlik kazanacak. Bir an önce o iki gencimizi de sağlıklı şekilde kurtarmak istiyoruz. Gazdan zehirlenmiş olabilirler. O yüzden sağlık ekiplerimiz ve yetkililerimiz saatlerdir olay yerinde."

Havalandırma sistemi kurmuşlar

Göçük altında kalan Muhittin Sevalkalaycı (24) ve kardeşi Ramazan Sevalkalaycı'nın (22) bulunması için başlatılan çalışmalara devam ediliyor. Kaymakam Hasan Doğan ve cumhuriyet savcısı da çalışmaları yerinde takip ediyor.

Define aramak için tünel kazdığı iddia edilen iki kardeşin, 35 metrelik tünele aydınlatmayı sağlamak için akü indirdiği ve havalandırma sistemi kurduğu belirlendi.

Olay sonrası göçük altından kendi imkanlarıyla çıkan ve tedavisinin ardından taburcu edilen Sevalkalaycı kardeşlerin kuzeni Emre Koç'un, köylülere bunu haber verdiği ve yardım istediği öğrenildi. Hastaneden taburcu edilen Koç, jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Kardeşlerin ailelerinin şehir dışında bulunduğu ve olay yerine gelmek için yola çıktığı ifade edildi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'deki Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement