Kayseri, Arap Turizmcilere Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika
Güncel

Kayseri, Arap Turizmcilere Ev Sahipliği Yapacak

Kayseri, Arap Turizmcilere Ev Sahipliği Yapacak

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki turizm potansiyelinin tanıtılmasına yönelik 9-12 Aralık tarihlerinde, 5'inci METEX Turizm Etkinliği Info Programı kapsamında Arap turizmcilerin kente geleceğini söyledi.

01.12.2015 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, kentteki turizm potansiyelinin tanıtılmasına yönelik 9-12 Aralık tarihlerinde, 5'inci METEX Turizm Etkinliği Info Programı kapsamında Arap turizmcilerin kente geleceğini söyledi.

Vali Düzgün, Türkiye'nin 35 milyon turist ile dünyanın en fazla turist kabul eden ilk 6 ülkesi arasında yer aldığını, Kayseri'nin de bu turizm gelirinden daha fazla pay elde etmesi için kamu ve özel sektör kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Turizmin gelişebilmesi için ihtiyaç duyulan unsurlardan en önemlisinin tanıtım olduğunu anlatan Vali Düzgün, 15-18 Kasım tarihlerinde Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi ile önemli turizm merkezleri Dubai ve Al Ain'de Kayseri'nin turizm potansiyelini tanıtmak amacıyla turizm gazetecileri, seyahat dergisi yazarları ve tur operatörleriyle görüşmeler yaptıklarını anımsattı. Kayseri'nin, 6 bin yıllık kültür mirası ve doğal varlıkları ile Türkiye'de önemli turizm merkezlerinden biri haline dönüştüğünü belirten Vali Düzgün, Arap turistlerin Kayseri'yi daha iyi tanımaları ve tatil planları arasında buraya yer vermelerini sağlamak amacıyla Ortadoğu ülkelerinden gelecek yaklaşık 50 kişilik turizmci gruba info tur programı kapsamında kentin tanıtımının yapılacağını ifade etti. 9-12 Aralık tarihlerindeki METEX Turizm Etkinliği ile Kayseri'nin, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde tanınırlığının artırılması, Kayseri'de faaliyet gösteren turizm sektör temsilcilerinin yeni iş ortaklıkları edinmesi, Kayseri'ye gelen yabancı turist sayısının artırılmasının yanı sıra Ortadoğu ve Kuzey Afrika'daki turizm profesyonelleri ile Kayseri'deki turizm profesyonellerini bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Etkinlik, 10 Aralık 2015 Perşembe günü saat 10.00'da açılış töreni ve konferans ile başlayacak. Ardından medya mensupları, seyahat acentaları ve yabancı konuklar, karşılıklı olarak turizm ilişkileri üzerinde ve yeni iş olanaklarını geliştirme konularında görüşmeler yapacak. Yabancı konuklar, programın devamında iki gün sürecek info gezilerle Kayseri ve çevresini de yakından tanıyacak. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri, Arap Turizmcilere Ev Sahipliği Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement