Karslı Girişimciler Serka ile İş Kurmaya Hazır - Son Dakika
Yerel

Karslı Girişimciler Serka ile İş Kurmaya Hazır

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

02.03.2015 16:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) ile KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerinde başarılı olan kursiyerlere belgeleri verildi.

SERKA Toplantı Salonunda düzenlenen törene SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ve KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürü Mustafa Işık ile kursiyerler katıldı.

Kars Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Evren Demir, yaptığı açıklamada, SERKA'nın şu ana kadar Kars'ta tüm ilçeler dahil olmak üzere toplam 24 uygulamalı girişimcilik eğitimi düzenlediğini söyledi.

Demir, bu eğitimler için toplam bin 607 kişinin başvuru yaptığını ve 578 kursiyerin eğitimini tamamlayarak katılım belgesi aldığı belirtti.

SERKA'nın 2012-2013 döneminde Kars'ta düzenlediği ilk 10 eğitimi tamamlayan 264 kişiden 19'unun bugüne kadar Kars'ta iş yeri açtığına ve ortalama 14 bin 500 lira KOSGEB'den destek alındığına dikkati çeken Demir, böylece eğitimleri tamamlayan her 14 kişiden birinin Kars'ta KOSGEB desteği ile iş yerini kurduğunu ifade etti.

SERKA Genel Sekreteri Hüsnü Kapu da bölge illerinde kapasite ve iş geliştirme program ve projeleri ile KOSGEB gibi kurumlarla işbirliklerine devam edileceğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karslı Girişimciler Serka ile İş Kurmaya Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement