Kardemir Filyos'a Yeni Fabrika Yapacak - Son Dakika
Güncel

Kardemir Filyos'a Yeni Fabrika Yapacak

Kardemir, liman yapımı için hazırlıkların sürdüğü Filyos'ta yeni bir fabrika kurulmasının planlandığını açıkladı.

03.04.2014 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardemir, liman yapımı için hazırlıkların sürdüğü Filyos'ta yeni bir fabrika kurulmasının planlandığını açıkladı.

Şirketten Kamuoyunu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Filyos'ta limanın yapımı için 19 Mart'ta ihale yaptığı hatırlatıldı. Kardemir Genel Müdürü Fadıl Demirel, şirketin genel kurul toplantısında, "Filyos bölgesinde 6 milyon ton kapasiteli yeni demir -çelik fabrikası kurmayı hedefliyoruz" diye açıklama yapmıştı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın, yıllık 25 milyon ton yük kapasiteli limanın yapım işleri için düzenlediği ihalede, en düşük teklifi 472.5 milyon lira ile NAS İnşaat-YSE İnşaat-Detaş İnşaat Ortak Girişim Grubu (OGG) vermişti.

Türkiye'nin en büyük üç yük limanı arasında yer alacağı belirtilen Filyos Lİman ihalesine toplam 15 teklif verilmişti. Altyapı çalışmalarının 2017'de bitirilmesi hedeflenen limanın altyapısına bu yıl genel bütçeden 140.6 milyon lira aktarılacak.

Çevre örgütleri ise, turizm ve tarihin iç içe olduğunu vurguladıkları liman yapılmak istenilen alanın, Filyos'ta denize girilebilen tek alan olması nedeniyle inşaata karşı çıkıyorlar.

(OSS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kardemir Filyos'a Yeni Fabrika Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement