Karacabey'e Defne Kurutma Tesisi - Son Dakika
Yerel

Karacabey'e Defne Kurutma Tesisi

Karacabey’e bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan Defne Kurutma Tesisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

29.01.2015 17:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey'e bağlı Kurşunlu köyünde Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) desteğiyle kurulan Defne Kurutma Tesisi Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun katıldığı törenle hizmete açıldı.

Törende konuşan Karaloğlu, Karacabey'de 744 hektar alanda bulunan defnenin daha az maliyetle kurutularak işlenmesiyle köylünün ciddi gelir elde edeceğini belirtti.

Köyden göçü önleyici bu tür projeleri desteklemeye devam edeceklerini ifade eden Karaloğlu, "200 üyeli Karacabey Kurşunlu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hayata geçirilen projeyle birim kilogram başına elde gelirin artırılmasının hedefliyoruz" dedi.

Önemli bir maliyet olan nakliye giderinin en aza indirileceğini vurgulayan Karaloğlu, şunları kaydetti:

"Mevcut tesiste sadece kurutma işlemine göre planlanmış olan işletmenin, ilerleyen dönemlerde yapılacak yatırımlarla çeşitli defne Ürünlerini üretebilmesi de mümkün olacaktır. 345 bin 684 TL projenin 172 bin 842 TL'lik kısmı TKDK'dan hibe alınarak gerçekleştirilen tesis sayesinde artık İzmir'e gidilmek zorunda kalınmayacak. istihdamı artırıcı bu tür projelerle göç önlenebilecek. Orman ve denizle iç içe olan Kurşunlu'nun tüm zenginliklerinin ekonomiye kazandırılması adına girişimlerimiz sürecek."

Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ise Kurşunlu'da defne hasadından her yıl önemli miktarlarda gelir elde edildiğini ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğünce hazırlanan Defne Yönetim Planına göre 2014 yılında 744 hektar alanda 3 bin 200 ton defne hasadı yapıldığını söyledi.

Vali Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman Bölge Müdürü Coşkun, İl Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik başta olmak üzere daire amirleri ve vatandaşların katıldığı törende kurdele kesimiyle defne kurutma tesisi hizmete açıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Karacabey'e Defne Kurutma Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement