Karacabey'de Temizlik Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Karacabey'de Temizlik Seferberliği

Karacabey\'de Temizlik Seferberliği

Karacabey genelinde devam eden temizlik seferberliği sürüyor.

29.04.2015 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karacabey genelinde devam eden temizlik seferberliği sürüyor.

Belediye Başkanı Ali Özkan'ın göreve gelmesinin ardından ilçe genelinde ve kırsal mahallelerde yürütülmekte olan temizlik çalışmaları kapsamında bölgede toplanan çöplerin akıbetiyle ilgili de önemli gelişmeler yaşanıyor. Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçede başlatılan temizlik seferberliği çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti.

Göreve geldikten sonra, belediye filosunda bulunan hurda araçların temizlenmesinin ardından yapılan ihalelerle birlikte bugün temizlik işlerinde 11 çöp kamyonu, 2 süpürge aracı, 3 hizmet aracı ve 2 büyük çöp taşıma dorsesinin hizmet verdiğini dile getiren Başkan Özkan, ilçede toplanan çöplerin tamamının Bursa'da Hamitler Mahallesi'ndeki Çöp Depolama Merkezi'ne götürüldüğünü ifade etti.

Yapılan işlemin günde 3 sefer gerçekleştirildiğini aktaran Özkan, "Daha önceden belirli bir ücret karşılığında Karacabey Belediyesi Hamitler'e çöplerini boşaltıyordu. Masrafları da yine belediyemiz üstleniyordu. Ancak göreve geldikten sonra bu seferleri düzenli hale getirirken, hem çöplerin buraya boşaltılmasında alınan ücreti, hem de Hamitler'e götürülürken harcanan giderleri Büyükşehir'e devretmiş ve belediyemizin bu yükünü komple ortadan kaldırmıştık" açıklamasında bulundu.

İlçede ve kırsal mahallelerde yürütülen temizlik çalışmalarına destek olmak maksadıyla araç sayısı ile beraber konteyner sayılarını da ciddi oranda arttırdıklarını belirten Başkan Özkan, "Çöp toplama saatleri dışında, vatandaştan zaman zaman, acil müdahale edilmesi gereken kirlilik olduğu yönünde şikayetler geliyordu. Bunun önemsenmesi gereken bir problem olduğunu. ve "Acil Müdahale Ekibi"ni hayata geçirdik. Bundan böyle acil alınması gereken çöp ve benzeri atıklar için vatandaşımız, 0224 676 86 40 numaralı telefon üzerinden, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne ulaşabilir ve anında müdahale edilmesini sağlayabilir. Acil müdahale ekibimiz, bu tarz olumsuzluk yaratan durumları ortadan kaldırmak için hazırda bekletilmektedir" diye konuştu.

"ÇÖP SAHASININ ISLAH ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey'de yıllardır çöp alanı olarak kullanılan ve Yeni Hastane ile Kültür Park yakınında bulunan çöp sahasının, ıslahı çalışmalarının da başladığını ifade ederken, bu alanın ilerleyen zamanda halkın çeşitli kullanımlarına cevap verecek hale getireceklerini müjdeledi.

Öte yandan mezarlıklarda belediye ekipleri tarafından sürdürülen temizlik çalışmalarının hala sürdüğünün altını çizen Başkan Özkan, "Ramazan öncesi bütün mezarlıklardaki işlemlerimiz sonlanmış olacak. 1 ve 2 No'lu mezarlıklar başta olmak üzere, muhtarlıkların talebi doğrultusunda temizlik, düzenleme ot ve haşerelerle mücadele işlemleri yine, Temizlik İşleri Müdürlüğü'müz tarafından büyük bir titizlikle sürdürülmektedir" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Karacabey'de Temizlik Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement