Kadınlar, Namus Cinayetleri İle İlgili Proje Hazırladı - Son Dakika
Yerel

Kadınlar, Namus Cinayetleri İle İlgili Proje Hazırladı

Kadınlar, Namus Cinayetleri İle İlgili Proje Hazırladı

KAMER Vakfı Siirt ve Batman Şubesinin, Sabancı Vakfı'nın katkıları ve Batman ve Siirt barolarının ortaklığı ile proje hazırladı.

21.11.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAMER Vakfı Siirt ve Batman Şubesinin, Sabancı Vakfı'nın katkıları ve Batman ve Siirt barolarının ortaklığı ile uygulanacak projede, okula gitmeyen kız çocukları ve namus cinayetlerine yönelik çalışmalar yapılacak.

Batman KAMER Şube Başkanı Nezahat Kapuci, 4 yıllık bir çalışma sonucunda 272 köy ziyaret edilerek 7 Bin kadınla görüşmeler yapılacağını belirtti.

Kapuci, "Sabancı Vakfı'nın katkılarıyla, Siirt ve Batman'ın ilçe ve köylerinde okula gitmeyen kız çocuğu kalmaması, erken ve zorla evliliklerin engellenmesi ve namus cinayetlerinin önlenmesi için 'O Köy Bizim Köyümüzdür' adlı bir proje başlatmış bulunmaktayız. Siirt ve Batman Valiliklerinin ve İlçe Kaymakamlıklarının kıymetli destekleri, Siirt ve Batman Barolarının ortaklığı ve din adamlarının iştiraki ile yürütülecek bu projenin özellikle köyler olmak üzere iki ildeki kadınların eğitim haklarını kullanarak güven içinde yaşamalarına katkı sağlayacağını umuyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Kadınlar, Namus Cinayetleri İle İlgili Proje Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement