İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Sakarya'da bir grup, saldırıları protesto etti.

19.07.2014 07:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya'da, İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde teravih öncesinde Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan grup, İsrai aleyhine slogan attı.

Grup adına açıklamayı  okuyan İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi Ruhi Ademoğlu, Flistin'de, Gazze'de insanlığı utandırması, başını yere eğdirmesi gereken,  insanlık dramı, vahşi soykırım yaşandığını söyledi.

"2 milyonluk halk, topyekun yok edilmeye çalışılırken bütün dünya devletleri ve uluslararası kuruluşlar utanmazca, ahlaksızca seyrediyorlar" diyen Ademoğlu, şöyle konuştu:

"Bugüne kadar hiçbir BM kararına uymamış bulunan terörist İsrail, insani yardım kuruluşlarının çabalarını da engelleyerek BM'ye ve bütün dünyaya meydan okurcasına zulmünü ısrarla sürdürüyor. ABD'nin emriyle istedikleri ülkeye yaptırım kararını kolayca veren BM ve diğer kuruluşlar terörist İsrail'in bütün yaptıklarına ve soykırımına seyirci kalmayı sürdürüyor. Halkı Müslüman ülkeler, Arap devletleri, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği ahlaksızca seyrediyorlar. Önemli bir kısmı ise seyirci bile kalmayıp İsrail terör devletiyle işbirliği yapma alçaklığını da gösteriyorlar. Mısır'ın çağdaş Firavunu Sisi ise daha ileri gidip, terör devletinin inşa ettiği duvarlarla ve kuşatmayla ceza evine çevirdiği Gazze'nin kapılarını kapatıp, hayat kaynağı olan tünelleri yıkıp, terör devletince verilen gardiyanlık görevini en sadist duygularla yerine getiriyor. İşte bütün bu zulümleri, zalimleri ve işbirlikçi alçakları protesto etmek ve hepimizin onurunun, insanlık onurunun ve ümmetin onurunun savunucusu, onurlu Gazze halkının ve Hamas'ın, Müslüman kardeşlerimizin yanında yer aldığımızı haykırmak için bugün burada toplandık."

İsrail işgal rejiminin 7 Temmuz'da başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının her geçen gün arttığına dikkati çeken Ademoğlu, "Gazze'de zaten kötü olan insani durum dayanılamaz boyutlara ulaştı. Havadan, denizden ve karadan gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin yüzde 80'lik bölümünü siviller oluşturuyor. Şu ana kadar 50'nin üstünde çocuk şehit edildi. Bu da İsrail'in sivil ölümler konusunda kasti ateş ettiğini ortaya koyuyor" ifadesini kullandı.

Dua ve Gazze'de canlı kalkan olmak isteyenler için imza toplanmasının ardından grup, dağıldı.

Eyleme  Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk de katıldı. - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement