İsrail Cumhurbaşkanı'ndan "Hata Yaptık" İtirafı - Son Dakika
Spor

İsrail Cumhurbaşkanı'ndan "Hata Yaptık" İtirafı

İsrail Cumhurbaşkanı\'ndan "Hata Yaptık" İtirafı

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine ilişkin, "Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik." dedi.

04.05.2015 13:24  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine ilişkin, "Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik" dedi.

Rivlin, cumhurbaşkanlığında ultra-ortodoks belediyelerin başkanlarıyla yaptığı görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulundu.

"DERİN BİR YARA AÇTI"

İsrail vatandaşı Etiyopyalıların gösterilerine değinen Rivlin, "Tel Aviv ve Kudüs'teki protestolar, İsrail toplumunun kalbinde derin bir yara açmıştır. Etiyopyalıların ayrımcılık, ırkçılık ve haykırışlarına cevap bulamamalarından kaynaklanan bir acıları söz konusu" diye konuştu.

"HATA YAPTIK" İTİRAFI

Rivlin, "Etiyopya asıllı vatandaşlarımızın açılan bu yaralarına duyarlı olmalıyız. Hata yaptık. Duyarlı olmadık ve yeterince onları dinlemedik" ifadelerini kullanarak, "Onlara bir cevap borçluyuz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Etiyopya asıllı bir İsrail askerinin, polis tarafından dövülmesini gösteren bir video kaydının yayınlanması olayların patlak vermesine yol açmıştı.

Kudüs'te başlayan olaylar dün Tel Aviv'e de sıçramıştı. İsrail medyası gösteriye katılanların sayısını 10 bin dolayında bildirmişti. Polis ise sayıyı 3 bin olarak vermişti. Fransız Haber Ajansı (AFP), Etiyopya kökenli olmayan İsraillilerin de gösteriye katıldığını duyurmuştu.

Polis, taş atan göstericilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli suyla karşılık vermişti. 46 polis ve 7 gösterici yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İsrail Cumhurbaşkanı'ndan 'Hata Yaptık' İtirafı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • esra yılmaz: en azından hatalarını kabulleniyorlar bu büyük bir erdemliliktir. israil zaten dünyada vatandaşına büyük değer veren ender ülkelerden biridir. onları takdir ediyorum. . . 8 21 Yanıtla
  • ......: YAHUDİLER YAHUDİLİKLERİYLE HATALARINI KABUL EDİYORLAR AMA ERDOGAN MÜSLÜMAN OLMASINA RAGMEN HATALARINDAN DÖNMÜYOR VE İSLAM DÜŞMANI İŞİDLE İŞ BİRLİĞİ YAPIYOR. YAZIK 9 9 Yanıtla
  • habeş oğulları: yahudinin yaşaması dünya için risklidir 9 2 Yanıtla
  • cihat: israilin canı cehenneme. 11 0 Yanıtla
  • şahin: yaşasın zalimler için cehennem!!!! 6 0 Yanıtla
  • cabbar: Günaydın:, / 3 0 Yanıtla
  • neco: Falasalari siyonizme hizmet icin getirdiniz hezimete ugrayacaksiniz 2 0 Yanıtla

Advertisement