Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Şiddet Olayları

Felluce Devlet Hastanesi'ne ocak ayından bu yana bin 392 ceset, 3 bin 116 yaralı getirildi.

25.10.2014 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enbar iline bağlı Felluce kentindeki devlet hastanesine ocak ayından bugüne kadar bin 392 kişinin cesedinin ulaştığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Felluce Devlet Hastanesi Başhekimi Ahmed eş-Şami, hastaneye 2014 yılının başından bu yana bin 392 ceset, 3 bin 116 yaralı getirildiğini söyledi.

Şami, söz konusu kişilerin büyük çoğunluğunun sivil olduğunu ve Irak ordusunun evlerini hedef alan saldırılar sonucu öldüğünü ya da yaralandığını ifade etti.

Ölüm ve yaralanmaların daha çok En-Nezzal, El- Endülüs, El-Cumhuriyye başta olmak üzere Er-Risale, Ed-Dubbat, es-Saklaviyye gibi bölgelerde gerçekleştiğini kaydeden Şami, şunları kaydetti:

"Yaralılardan aldığımız bilgiler, IŞİD tarafından bölgenin kontrol altına alınması sebebiyle ordunun düzenlediği operasyonlarda evlerinin varil bombaları, havan topları, roketatarlarla bombalandığını gösteriyor. "

Otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar sürüyor. Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları da bir süredir IŞİD'in kontrolündeki bazı hedeflere hava saldırıları düzenliyor. - Enbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement