Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

DAEŞ'in ablukası altındaki Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesinde, gıda ve ilaç yetersizliği dolayısıyla bir hafta içinde 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

18.03.2015 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DAEŞ'in ablukası altındaki Irak'ın Enbar vilayetine bağlı Hadise ilçesinde, gıda ve ilaç yetersizliği dolayısıyla bir hafta içinde 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Hadise Kaymakamı Abdulhakim el-Cuğeyfi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, DAEŞ militanlarının yaklaşık 8 aydır abluka altında tuttuğu ilçede meydana gelen gıda ve ilaç sıkıntısı dolayısıyla 8'i kadın ve çocuk 10 kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Hadise ve Bağdadi ilçelerinde gıda eksikliği çeken insanlarda baygınlık ve şuur kaybı vakalarının ortaya çıktığına işaret eden Cuğeyfi, bölgeye gıda maddesi göndermediği gerekçesiyle ölümlerden Ticaret Bakanı Melas Muhammed Abdulkerim'i sorumlu tuttu.

Cuğeyfi, Irak hükümetine, bölgeye acilen gıda yardımı gönderme çağrısı yaptı.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, DAEŞ öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul ve Bakuba kentlerinin yanı sıra Enbar'ın Bervane ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar dolayısıyla yüz binlerce sivilin bölgeden göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement