Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden Sığınmacı Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden Sığınmacı Çağrısı

Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, uluslararası topluma, yurt dışına giden ve başka ülkelere sığınmak isteyen Iraklılara acil yardım çağrısında bulundu.

27.08.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Bağımsız İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, uluslararası topluma, yurt dışına giden ve başka ülkelere sığınmak isteyen Iraklılara acil yardım çağrısında bulundu.

Komiserlikten yapılan yazılı açıklamada, çok sayıda Iraklının, yaşam koşulları nedeniyle kara ya da deniz yoluyla yasa dışı yöntemlerle, Avrupa ülkelerine göç etmek zorunda kaldığı hatırlatıldı.

Aralarında kadın ve çocukların da olduğu bu insanlardan bazılarının göç sırasında hayatını kaybettiği hatırlatılan açıklamada, "Hala yüz binlercesi gıda ve tıbbi malzeme yoksunluğu içinde, insani hizmetlerden mahrum olarak mülteci kamplarında yaşıyor. Yurt dışına gidenlerden bazıları ise yasa dışı yollardan girdikleri için alıkonuluyor" denildi.

Açıklamada, uluslararası topluma, yurt dışına çıkan ve gittikleri ülkelere sığınmak isteyen Iraklılara insani yardım çağrısında bulunuldu.

Irak'ta terör örgütü DAEŞ'in ülkenin bazı kentlerinin ele geçirmesinin ardından, yaklaşık 3 milyon kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Bu kişilerden bazıları ülke içinde daha güvenli bölgelere göç ederken, binlercesi de yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmayı seçiyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden Sığınmacı Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement