Ikby Başbakanı Barzani, Senatör Mccain ile Görüştü - Son Dakika
Güncel

Ikby Başbakanı Barzani, Senatör Mccain ile Görüştü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörlerinden John McCain ile görüştü.

30.11.2015 17:27

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, ABD'de Cumhuriyetçi Parti'nin önde gelen senatörlerinden John McCain ile görüştü.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yapılan açıklamaya göre, Erbil'deki görüşmede Barzani ile McCain, Ortadoğu'daki son gelişmeleri ve terör örgütü DAEŞ'e karşı yürütülen mücadeleyi ele aldı.

Açıklamaya göre McCain, Peşmerge güçlerinin DAEŞ'e karşı elde ettiği kazanımlarına dikkati çekerek, Musul'a bağlı Sincar ilçesini kurtarması nedeniyle Barzani ve IKBY halkını tebrik etti.

IKBY ve Peşmergenin acil ihtiyaçlarını tespit ettikten sonra, bunları ABD yönetimiyle paylaşacaklarını ifade eden McCain, "Kürdistan bölgesinin askeri ihtiyaçlarını değerlendirecek ve bunların temini için çaba göstereceğiz. Kürdistan bölgesi hükümeti ve halkı, sığınmacıları barındırmada ve yardım etmede örnek davranış sergilemişse, biz de aynısını yapmaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

Neçirvan Barzani de ABD'nin Peşmergeye askeri eğitim desteğinin etkili olduğunu belirterek, terörizmin kökünün kurutulması için ABD'nin yardımlarını arttırmasını istedi.

Barzani, Irak ve Suriye'den çok sayıda sığınmacı barındırdıklarını ve ihtiyaçlarını karşılamak için uluslararası kamuoyunun daha fazla destek olması gerektiğini kaydetti.

Erbil- Bağdat arasındaki görüşmelere de değinen Barzani, Irak hükümetiyle iyi ilişkilere sahip olmak istediklerini ve sorunların çözümü için her türlü diyalog ve müzakereye hazır olduklarını bildirdi.

Görüşmede, IKBY Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones ve bazı ABD'li askeri yetkililer de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ikby Başbakanı Barzani, Senatör Mccain ile Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement