İdil'de "Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları" - Son Dakika
Yerel

İdil'de "Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları"

İdil'de İlçe Emniyet Müdürlüğünce lise öğrencileri, öğretmenler ve velilere yönelik "madde bağımlılığı ve korunma yolları" konulu konferans düzenlendi.

05.03.2015 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İdil'de İlçe Emniyet Müdürlüğünce lise öğrencileri, öğretmenler ve velilere yönelik "madde bağımlılığı ve korunma yolları" konulu konferans düzenlendi.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü koordinesinde ilçe emniyet müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda İdil Endüstri Meslek Lisesi konferans salonunda uyuşturucunun zararları ve korunma yollarıyla ilgili sunum yapıldı.

Şırnak Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliğinde görevli polis memuru Tuncay Çakar, sunumunda belirli dozdaki uyuşturucu maddenin sinir sistemi, beden ve psikoloji üzerinde etkilerinin olduğunun altını çizdi.

Uyuşturucunun, alışkanlık ve bağımlılık yapan, toplum içerisinde iktisadi ve sosyal çöküntü oluşturan ve kanunlara göre kullanılması yasak bir madde olduğunu belirten Çakar, "Madde bağımlısı olan kişiler, genellikle en yakın çevresi tarafından bu maddeye alıştırılır. Diğer yandan uyuşturucu kullanan bir kişi, önce kendi maddiyatını bitirir, daha sonra da çevresindeki insanları kandırmaya ve onları kandırarak para almaya çalışır. Her içici bir satıcı adayıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İdil'de 'Madde Bağımlılığı ve Korunma Yolları' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement