Hülya Koçyiğit'ten Yılmaz Güney Övgüsü - Son Dakika
Güncel

Hülya Koçyiğit'ten Yılmaz Güney Övgüsü

Hülya Koçyiğit\'ten Yılmaz Güney Övgüsü

21'inci Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'ya gelen ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, 1973 yılında rol aldığı, usta yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın 'Gelin' filminin yeniden restore edilmiş gösterimine katıldı.

21.09.2014 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21'inci Altın Koza Film Festivali kapsamında Adana'ya gelen ünlü sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit, 1973 yılında rol aldığı, usta yönetmen Ömer Lütfi Akad'ın 'Gelin' filminin yeniden restore edilmiş gösterimine katıldı. Hülya Koçyiğit, "Adana sanat şehri olmayı hak ediyor" deyip, Türk sinemasının Çirkin Kral'ı Yılmaz Güney'i "Sadece aktör değil, değerli yönetmen ve düşün adamıydı" diye övdü.

Optimum Outlet AVM'deki Avşar Sineması'ndaki etkinlikte Hülya Koçyiğit,

41 yıl önce Altın Koza ödül kazanan 'Gelin' filminin gösterimine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte geldi. Duygusal anlar yaşayan Hülya Koçyiğit, 'Gelin' ile 1973'deki Altın Koza'da 'En İyi Film' ödülü aldıklarını hatırlatıp, 41 yıl sonra filmi yeniden Adana'da izlemekten duyduğu heyecanı vurguladı.

Hülya Koçyiğit, Adana'nın sanat şehri olmayı hak ettiğini, Yılmaz Güney'in de Türk sinemasında ayrı bir yeri olduğunu dile getirip, "Yılmaz Güney, sadece iyi bir oyuncu değildi. O çok değerli bir yönetmen ve düşün adamıydı. Nur içinde yatsın. Ne mutlu bana ki onunla aynı filmde rol aldım, onu tanıma şansını yakaladım" dedi.

İNSAN HAKLARI SAVUNUCUSUYUM

Ünlü oyuncu, ülkemizdeki göç sorununa parmak basan 'Gelin' filminin Türk sinemasının baş yapıtlarından biri olduğunun altını çizerek "Ben de insan hakları savunucusu bir kadınım. Onun için bu filmde çok severek oynadım. Yeniden restore edilmiş haliyle izlemekten de çok keyif aldım. Türk sineması çok iyi yerlere geldi. Bunun değerini bilmek lazım" diye konuştu.

SÖZLÜ: GÖZLERİM YAŞARDI

Koçyiğit'le birlikte filmi izleyen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, filmden çok etkilendiğini "Ben fazla duygusal bir adam değilim. Ama filmi izlerken üç kez gözlerim yaşardı" sözleriyle ifade etti. Sözlü, Koçyiğit'i Adana'da ağırlamaktan gurur duyduğunu da söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hülya Koçyiğit'ten Yılmaz Güney Övgüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement