Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes'e Övgü - Son Dakika
Güncel

Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes'e Övgü

Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes\'e Övgü

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti.

16.02.2015 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Drazen Hrastic, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü makamında ziyaret etti. Büyükelçi Hrastic, "Hırvatlar, başta kayak olmak üzere pek çok spor yapıyorlar. Erciyes gerçekten mutlaka gelinmesi gereken bir yer" dedi.

Kayseri Valiliği'ne girişinde Vali Düzgün tarafından karşılanan Büyükelçi Hrastic, Hırvatistan ile Türkiye'nin tarihi geçmişe dayanan köklü ilişkilere sahip olduğunu söyledi. Hrastic, tarihi, kültürel ve doğal güzelliklere sahip Kayseri'de bulunmanın kendisi için onur olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Tarihi ve doğal güzellikler, Hırvatistan ile Kayseri'yi yakınlaştıran unsurlar oluyor. Çünkü bu özellikler, Hırvatistan'da da var. Aynı zamanda, insanların arkadaşlığını da destekliyoruz. Kayseri'nin ticari kapasite ve yeteneği, daha yüksek. Kayseri, henüz keşfedilmemiş mücevherlerden birisi. Erciyes'in küçük bir bölümünü gezdim ama bu gezi, Erciyes'e tekrar gelmeyi düşünmeme yetti. Ayrıca Türkiye ile Hırvatistan çok iyi politik ilişkilere sahip."

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de, Hırvat Büyükelçi'yi Kayseri'de ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek,"'Kayseri'de, Asurlular, Roma ve Bizanslılar'dan kalma eserler var. Ayrıca Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserler de bulunuyor. Kayseri, Konya ile birlikte UNESCO'nun Geçici Dünya Kültür Mirasları Listesi'ne girdi. Erciyes, Türkiye'de ümit vadeden Kış Sporları merkezleri arasında yer alıyor. Hafta sonu da Avrupa Snowboard Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Nevşehir ile turizmde işbirliği çalışması yaptık ve ortaya bir proje çıktı. Bu proje ile kültürel turlarla, Erciyes'te sporu birleştiriyoruz. Böylece kültür turu için Nevşehir'e gelen turistler, isterlerse, kayak da yapabilecekler" ifadelerini kullandı.

Ziyarette Kayseri Valisi konuk büyükelçiye Kültepe kazı alanında bulunan, bir anforanın imitasyonunu hediye ederken, büyükelçi Hrastic de Düzgün'e ülkesini tanıtan bir kitap verdi. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hırvat Büyükelçiden, Kayseri ve Erciyes'e Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement