Acıları Aynı: Kadın Cinayetleri - Son Dakika
Güncel

Acıları Aynı: Kadın Cinayetleri

Türkiye'de yılbaşından bu yana 50'yi aşkın kadın, çoğunlukla boşanma tartışması veya aile içi şiddet nedeniyle öldürüldü.

26.04.2014 13:42  Güncelleme: 15:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de yılbaşından bu yana 50'yi aşkın kadın, boşanma veya aile içi şiddet nedeniyle cinayete kurban gitti.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, daha çok boşanma ve aile içi şiddet nedeniyle eşleri tarafından öldürülen kadınlar, kimi zaman da gönül ilişkilerinden kaynaklanan sorunlar nedeniyle canlarından oldu. Kadınları öldüren katil zanlılarından bazılarının intihar etmesi veya intihar girişiminde bulunması dikkati çekti.

Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen şiddet haberlerinin mağduru çoğu zaman kadınlar oldu. Yılbaşından bu yana ülke genelinde cinayete kurban giden kadın sayısı 50'yi aştı.

Eşlerini bıçaklayarak öldürdüler    

Ordu'nun Altınordu ilçesinde üç çocuk annesi Hatice O. (33) tartıştığı eşi A.O. tarafından bıçaklanarak öldürüldü.  Kayseri'de Keykubat Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuk annesi Asiye Ülkü K. (23), boşanmak istediği eşi Mehmet Alper K (35) tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. 

Edirne'de ise merkeze bağlı Yolüstü köyünde, evine darbedilmiş ve yarı baygın halde dönen Özge B'nin (21), götürüldüğü hastanede darp edilip tecavüze uğradığı belirlendi.  Özge B, 5 gün yoğun bakım servisinde tedavi gördükten sonra hayatını kaybetti. Olay sonrasında gözaltına alınan Özge B'nin erkek arkadaşı C.Ö, tutuklandı. 

-Cinnet getiren eş, anneyle 4 çocuğunu öldürdü

Kayseri'de cinnet getiren Nuri D. (36) Şirintepe Mahallesi'ndeki evlerinde eşi Özlem (30) ve üç çocuğunu bıçakla öldürdükten sonra diğer oğlunu da okuldan alarak oturdukları binanın 11. katından aşağı atladı. Baba, anne ve 4 çocuğun hepsi hayatını kaybetti. 

Kırşehir'in Mucur ilçesinde konuşmak için bir süre önce boşandığı Elmas Öztürk'ün (37) Medrese Mahallesi'ndeki evine giden Vedat K. (40), konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine eski eşinin boğazını sıkarak ölümüne neden oldu. Zanlı, eve gelen polis ekiplerine teslim oldu. 

Tokat'ın Turhal ilçesinde, bir mobilya mağazasında çalışan Harun G. (26), kız arkadaşı olduğu belirtilen Ş.Ş. (18) ile iş yerinde buluştu. Gür, bir süre konuştuktan sonra tartıştığı Ş.Ş'yi tabancayla başından vurdu. Ş.Ş, sevk edildiği hastanede hayatını kaybetti. Harun G, bir süre sonra kullanılmayan bir alışveriş merkezinde iple asılı halde ölü bulundu. 

Tokat'ın Almus ilçesinde ise Ali E. (33), gece saatlerinde bir süredir ayrı yaşadığı eşi Haskız E'yi (24) Karadere köyündeki babaevinde tabancayla ateş ederek öldürdü. Ali E, daha sonra aynı silahla başına ateş ederek hayatına son verdi.  

Elazığ'da ise A.A (33), ağabeyinin eski eşi ve 4 çocuk annesi Ayten Demir'i (41) adliye girişinde tabancayla ateş ederek, öldürdü. Bir süre önce eşinden ayrıldığı ve yeniden evlenerek  Amasya'ya yerleştiği bildirilen Demir'in, çocuklarının velayet davası için Elazığ'a geldiği belirtildi.

 - Bursa'da 5 kadın, cinayete kurban gitti

Bursa'da, yılbaşından bu yana 5 kadın öldürüldü. 24 yaşındaki Yasemin Yetim, Nilüfer ilçesi Ertuğrul Mahallesi'ndeki evinde kavga ettiği annesi S.Y. (42) tarafından başına merdaneyle vurularak öldürüldü. Yıldırım ilçesi Sıracevizler Mahallesi'nde de 73 yaşındaki annesi Kaniye Denizgeçen'i tabancayla vurarak öldüren 29 yaşında B.D, aynı silahla hayatına son verdi. Cesetler, olaydan bir hafta sonra komşularının ihbarının ardından polislerce bulundu.

Bursa'da, bir avukatlık bürosundaki olayda, infaz koruma memuru D.F. (50), duygusal ilişki yaşadığı 28 yaşındaki sekreter Emine Ebren'i tabancayla yaraladıktan sonra aynı silahla intihar etti. Olay sonrası hastaneye kaldırılan kadın, kurtarılamadı. Yıldırım ilçesi Esenevler Mahallesi'ndeki evinde eşi H.Y. tarafından kabloyla boğulan 58 yaşındaki Firdevs Yılmaz da şiddet kurbanı kadınlar arasında yer aldı.

Mustafakemalpaşa ilçesi Tatkavaklı Mahallesi'nde ise İ.A, aralarındaki boşanma davası süren 38 yaşındaki eşi Emine Ay'ı tabancayla öldürdü. Daha sonra aynı silahla intihar girişiminde bulunan zanlı yaralandı.

Balıkesir Devlet Hastanesi'nde çalışan hemşire 42 yaşındaki Pervil Çetin ile polis memuru olan eşi E.Ç.  arasında hastanede tartışma çıktı. Eşinin tabancayla açtığı ateş sonucu yaralanan kadın, 5 gün sonra hayatını kaybetti. Edremit ilçesine bağlı Kadıköy Mahallesi'nde, 33 yaşındaki Name Yıldırım da evinde yakınları tarafından ölü bulundu. Bıçaklayıp boğarak öldürdüğü iddia edilen eşi H.Y. ise Bursa'da gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Eskişehir'de, müteahhitlik yaptığı öğrenilen Özcan İ. (54), kuaför sevgilisi Nuray Y. (41) ile iş yerinde tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Özcan İ, olay yerinden kaçan Nuray Y'ye Menekşe Sokağı'nda bir apartmanın girişinde tabancayla yaralayarak kaçtı. Ağır yaralanan Nuray Y, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Eşiyle boşanma davasının sürdüğü bildirilen Özcan İ, olayın ardından evinin banyosunda tüfekle başına ateş ederek yaşamına son verdi. 

 -  Konya'da caddede oğlunun önünde öldürüldü

Yadigar Taşdelenoğlu (34), 13 yaşındaki oğlu F.T. ile Alaaddin Kap Caddesi'ndeki Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu eşi Muammer Taşdelenoğlu'nu görmeye gittiği sırada uğradığı silahlı saldırıda öldü. Zanlı Hüseyin K. (40), polisle yaşanan kovalamacada yakalandı.  

Birkaç gün önce hakkında "kayıp" başvurusu yapılan Özlem Işık (31) , bıçaklanarak öldürülmüş halde yol kenarında bulundu. Vatandaşların polisi araması sonucu, Meram ilçesi Gödene Mahallesi Akören yolunda bulunan Işık'ın cenazesi, morga kaldırıldı.  Ereğli'de ise Zehra Tezcan (40), evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Kadının akrabası şüpheli Ümit T. (48), cinayet zanlısı olarak tutuklandı. Bozkır ilçesinde ise Hasan Hüseyin Ç, aralarında şiddetli geçimsizlik olan eşi Gönül Ç'yi evinde av tüfeğiyle ateş ederek öldürdü. 

Gaziantep'te ayrı yaşadığı eşi Saliha İ'yi sokakta tabancayla vurarak öldüren Murat İ, yaşamına son verdi. Yine Hacıbaba Mahallesi'nde oturan 48 yaşındaki Tülay Erdoğan, sokakta oynadıktan sonra eve gelen çocuğu tarafından ölmüş halde bulundu.  3 gündür kayıp olduğu bildirilen Sevda B'nin cesedi de bir bağ evinin bahçesine gömülmüş olarak bulundu. Yağdöver köyünde ikamet eden E.O. ile "yasak aşk" yaşadığı belirlenen Sevda B'nin av tüfeğiyle vurularak öldürüldüğü tespit edildi. Yurt dışına kaçtığı belirlenen E.O, bir süre sonra yurda dönerek teslim oldu.

Şanlıurfa'da ise eşi Übeyid A. (36) tarafından bıçaklanan 3 aylık hamile Zehra A. (32) cinayete kurban giden kadınlar arasında yer aldı.

Anne-kızın cesedi battaniyeye sarılı bulundu

Adana'da, merkez Yüreğir ilçesi Kışla Mahallesi'nde Nazan Ş. (45) ile kızı Ladin Ş'nin (15) battaniyeye sarılmış cesetleri, yakınlarının başvurusu üzerine eve gelen polis ekiplerince bulundu. Karısı ve kızını öldürdüğü iddiasıyla aranan H.Ş, intihar etme hazırlığındayken yakalandı. Yine Adana'da S.D. (46), boşanma davası açtığı ve yaklaşık 2,5 yıldır ayrı yaşadığı kocası C.D. (52) ile merkez Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi'nde işe gittiği sırada öldürüldü.

Hatay'ın Arsuz ilçesinde oğlunun nişanı için kuaföre giden Nahiye K, eşi M.K. tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. İskenderun ilçesinde, birkaç gün önce evi terk eden eşi ve çocuğunu görmek için kayın validesinin evine giden H.G ise kayın validesi Şenay G. (42) ve kayınbiraderi Ahmet G'yi (22) pompalı tüfekle öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

Mersin'in  Tarsus ilçesinde, 2 çocuk annesi Elmas A. (29) evinde yemek yaparken, kayınbiraderi M.A. ile aralarında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine ikili, birbirine bıçakla saldırdı. Elmas A, olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı ilçede, akli dengesi bozuk olduğu öne sürülen Mahsun A. ise kardeşinin karısı Aysel A'yı bıçaklayarak öldürdü. Yine Tarsus'a bağlı Bolatlı köyünde, Sultan Gezici (26), yolda yürürken av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Boşanma davası açmaya giden eşi Hatice D. (33) ile adliye önünde tartıştığı Doğan D. (37) tarafından bıçaklanarak öldürüldü. 

Antalya'da polis, eşini vurdu

Antalya'da görevli polis memuru Ramazan Yılmaz da, Muratpaşa ilçesi Ali Çetinkaya Caddesi'ndeki evinde, ayrı yaşadığı eşi Ümmühan Yılmaz'ı beylik tabancasıyla öldürüp, yaşamına son verdi.   Alanya'da ise otomobille ormanlık alana giden Muhammet Arıkan, tartıştığı kız arkadaşı Züleyha Kurt'a (33) av tüfeğiyle ateş etti. Kurt, olaydan 37 gün sonra hayatını kaybetti. Konaklı beldesinde ise Ahmet C. (38) çıkan tartışma sonrası mutfaktan aldığı bıçağı eşi Emine C'nin (32) boğazına saplayarak, öldürdü. 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde eşi ile boşanma aşamasında olan ve ayrı yaşayan Selcan Milaslıoğlu (30), oy kullandıktan sonra evine giderken kendisini takip eden eşi Harun Milaslıoğlu tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü.  Yine Fethiye'de Bayram Ergen (35), tartıştığı eşi Birgül Ergen'in (35) 7 aylık kızı Elif Beyza'yı kucağına alarak evden çıkmak istemesi üzerine av tüfeğiyle ateş ederek, hem eşinin hem de kızının ölümüne neden oldu. 

ABD'li kadın da eşi tarafında bıçaklandı

Bodrum'da da ABD uyruklu Ester Parker (39), 2 hafta önce çocuklarıyla yerleştikleri sitedeki dairelerinde çıkan tartışma sonucu eşi İ.B.S. (37) tarafından bıçaklandı. Parker hayatını kaybetti, İ.B.S. ise jandarmaya teslim oldu. 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Durukan Akçan (30) ise Bağlık Mahallesi Hatip Sokağı'ndaki evlerinin önünde, henüz belirlenemeyen nedenle eşi Elif (28) ve 6 yaşındaki oğlu Resul Kaan Akçan ile kayın validesi Gülcan Açıkgöz'e (49) av tüfeğiyle ateş açarak, ölümüne sebep oldu.  Ardından aynı silahla hayatına son verdi.

Çaycuma ilçesine bağlı Güdüllü köyünde ise eşiyle maddi imkansızlıklar yüzünden yaşadıkları tartışma nedeniyle bir süredir ayrı oldukları ileri sürülen H.G, karısı Gülay G, kayınvalidesi Fatma Kayabaş ve onun imam nikahlı eşi Salih Bostancı'yı öldürdü. Şüpheli, ormanlık alanda, jandarma ile AFAD ekiplerinin özel eğitimli köpeklerin de kullanıldığı operasyonda yakalanıp, tutuklandı.

İzmit'te ise Ömer A, caddede karşılaştığı eski eşi Sevgi Zağlı'yı boğazından bıçaklayarak, ölümüne neden oldu. 

Çöp tartışması, hamile kadının hayatına mal oldu 

İzmir'de yılbaşından bu yana 5 kadın öldürüldü.  Bayraklı'da, 5 aylık hamile Duygu Ersoy (20), kapı önüne konulan çöp yüzünden çıktığı iddia edilen tartışmada, komşusu tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Doktor Nil Gögen Özmen (47), miras konusundan çıktığı ileri sürülen tartışma sonucu kardeşi tarafından silahla vurularak öldürüldü. Ablasını vuran kişi de aynı silahla hayatına son verdi.  Narlıdere'de, yalnız yaşayan Gönül Seferbay (75), evinde boğularak öldürülmüş halde bulundu. Cinayetle ilgili hırsızlık amacıyla eve girdikleri iddia edilen 4 kişi, tutuklandı.

Tire'de Perihan Kostak (24), cinnet getiren eşi Mehmet Kostak (31) tarafından av tüfeğiyle vurularak öldürüldü. Çocukları İbrahim (3) ve Süleyman'ı (5) da öldüren Mehmet Kostak, aynı silahla intihar etti.  Balçova'da 74 yaşındaki Levin Çekirge, zihinsel engelli olduğu bildirilen 19 yaşındaki torunu tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde bir süredir ayrı yaşadığı ve boşanma sürecinde savcılık tarafından uzaklaştırma verilen eşi tarafından boğazı kesilen Mukaddes Tüfekçi (48), hayatını kaybetti. Saldırıyı gerçekleştiren Hasan Tüfekçi (54), yaşamına son verdi.

Aydın'da 49 yaşındaki Servet D. (49), kıskançlık yüzünden çıkan kavgada 72 yaşındaki eşi tarafından av tüfeğiyle vuruldu. Didim ilçesinde 3 çocuk annesi K.A (28), eski sevgilisine ait evde boğularak öldürülmüş halde bulundu.

Denizli'de ise Hasan B. (42), şiddet yüzünden yaklaşık 1 yıldır ayrı yaşadığı eşi Zeynep B'yi (44) öldürdükten sonra yaşamına son verdi. 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Acıları Aynı: Kadın Cinayetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement