Hendek Kazdıran Belediyelere 'Kayyum' Geliyor - Son Dakika
Güncel

Hendek Kazdıran Belediyelere 'Kayyum' Geliyor

Büyükşehir Yasası'nda yapılacak değişiklikle teröre destek veren belediye başkanlarının yerine kayyum atanmasının yolu açılacak.

02.01.2016 09:08  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Yerel Yönetimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Yasası'nda değişiklik öngören kanuna, Doğu'da teröre destek veren, iş makinalarını hendek kazıp barikat kuran teröristlerin hizmetine sunan HDP-DBP'li belediye başkanlarının görevden alınıp, yerlerine merkezden kayyum atanmasını önereceklerini söyledi.

KAYYUM GELİYOR

Özhaseki, "HDP'lilere bakıyorum pes diyorum. Devleti bölmeyi çalışıyorlar. Yetkiyi kötüye kullanan belediyeler var. Onun için kısıtlayıcı, sınırlandırıcı güvenlik öne çıkaran yasa çıkarıp yetkileri alalım dersek tüm vilayetlere zulüm etmiş oluruz. İş makinalarını valilik emrine verirseniz Bayındırlık İl Müdürlüğü'ne dönerler. Yerinden yönetime yetkilerin gitmesi lazım. Ancak bunu kötüye kullanan belediye başkanlarının yetkileri elinden alınmalı, onların yerine belediye meclisinden değil, kamudan birisinin atanmasını öneriyoruz. Görevden aldığınızda meclis yerine seçiyor. Çoğunlukta kim varsa onu seçiliyor. Bunlar istisnadır. Bin 300 belediyenin olduğu yerde bir elin parmakları kadardır. Kamu görevlisinin kayyum gibi atanması daha doğrudur" diye konuştu.

"HDP İTİRAZ EDER"

Bunların henüz tartışılan öneriler olduğunu anlatan Özhaseki, "Netleşmiş bir şey yok. HDP dışında kimsenin itiraz etmeyeceğini düşünüyorum. Ben teröre destek verenlerden, devletin temeline dinamit koyanlardan bahsediyorum. Kimse buna izin vermez" dedi.

"BAŞKANIN DÜŞÜRÜLMESİ MÜMKÜN DEĞİL"

Özhaseki, şu anda belediye başkanının düşürülebilmesinin mümkün olmadığını, sadece bütçenin kabul edilemediğini de hatırlattı.

"CHP VE MHP'YLE KONUŞACAĞIM, MECLİS KAPANMADAN DÜZENLEME YASALAŞSIN"

Yasayla yapılacak diğer bir düzenlenenin hak ve yetkilerin yeniden düzenlemesi olacağını belirten Özhaseki, iş makinalarını devletin aleyhine kullananlara kimsenin izin vermeyeceğinin altını çizdi. Mehmet Özhaseki, "Verilen iş makinaları ile hendekler kazıldı. Bunun tedbirlerinin alınması lazım. CHP ve MHP'li arkadaşlarımızla da konuşacağım. Amacımız belediyelerin daha iyi hizmet vermesini sağlamak. Meclis kapanmadan düzenlemeyi yasalaştırmayı planlıyoruz. Bütün çabam bunun üzerine" dedi. Özhaseki, 'HDP'li belediyelerin suyunuzu keseriz, otobüsü de çalıştırmayız' dediklerini belirterek, "Hendekleri kendi iş makinalarıyla kazıyorlar. Bunun tedbirini almayacak mıyız. Hizmeti, demokrasiyi yok ediyorlar. Her sistem kendi içinde tedbirini alır" diye konuştu. (Kaynak: Star)

Hendek Kazdıran Belediyelere \'Kayyum\' Geliyor

Son Dakika Güncel Hendek Kazdıran Belediyelere 'Kayyum' Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (55)

  • Sosyal demokrat: O biraz sikar kendine guvenen varsa gitsin bakalim kayyum olarak 23 21 Yanıtla
  • Maraşlı: Bence oralarda belediye olmasın vali yönetsin 35 8 Yanıtla
  • Ant: Bence bi özel harekat tim komutanı daha isabetli olur orda kayyumu kimse takmaz 33 9 Yanıtla
  • Sari hatın peya dıçın: Siz orayı samanyolu tv mi zannettiniz? 23 15 Yanıtla
    Dadas: Hepisnizi kaIyaca 8 3
  • realist: elbet bahar gelecek ve o zaman góreceksiniz mazlumun gazabını 17 20 Yanıtla
  • misafir: benim vergimle alınan mazotla pkk leşleri taşınıyor,hendek kazınıyor. 20 14 Yanıtla
  • VANLI: ne sorunu baska sorunmu kaldı zaten en büyük sorun hdpkk belediyeleri bablarının çiftliği gibi kullanıyorlar çöp tolmamazlar gireve giderler yollara caddelerde mahallelerde kar birikmiş toplamazlar yaın iş makinalarıyla boy gösterisi yapıyorlardı hani nerde hepsi hendek kazmakla meşgul bie hizmet lazım lafdeğil terör değil ... (BİLMEM ANLATABİLDİMMİ) HA BİDE KİMSE NASIL DOĞULUSUN NASIL KÜRTSÜN DEMESİN BEN MÜSLÜMAN KÜRDÜM ELHAMDÜRÜLLAH........ 24 10 Yanıtla
  • Gever30: sen yüksekova belediyesine akepeli bir Kayyum mu atayacaksin yani. ata bakalım o kayyum korkudan emniyetten çıkabilecek mi. 13 18 Yanıtla
  • alo: bence AKP döneminde belediyeleri direkt valiler yönetsin..seçimler olmasın yoksa Kürtler seçilir .. 9 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement