"Türkiye Ne Yaptığını Bilmez Şekilde Ortadoğu'ya Giriyor" - Son Dakika
Politika

"Türkiye Ne Yaptığını Bilmez Şekilde Ortadoğu'ya Giriyor"

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin, "Türkiye ne yaptığını bilmez şekilde Ortadoğu'ya giriyor." dedi.

02.10.2014 12:10  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Suriye ve Irak tezkeresine ilişkin "Türkiye ne yaptığını bilmez şekilde Ortadoğu'ya giriyor" dedi.

Tan, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün tezkere oylaması yapılacağını anımsattı. Suriye ve Irak'a ilişkin tezkerenin, öncekilerin hepsinden daha geniş kapsamlı olduğunu belirten Tan, hem sınır ötesine müdahale hem tampon bölge hem de yabancı ülke askerlerinin Türkiye'deki üsleri kullanmasına ve Türkiye'den geçişine imkan verildiğini anlattı.

Tezkerenin kabul edilmesi halinde neler yapılacağının cevabının bilinmediğini ifade eden Tan, şunları söyledi:

"Türkiye ne yaptığını bilmez şekilde Ortadoğu'ya giriyor. Askeri operasyonu IŞİD'e karşı mı, PYD'ye karşı mı, Şam'daki BAAS partisine karşı mı, Hizbullah'a karşı mı, Irak'taki Şii yönetime karşı mı yapacaksın? Bıçağını çektin bütün Ortadoğu'ya daldın, peki ondan sonra ne yapacaksın? İşgal kuvveti olarak kalacaksan da yeni düzen kurulacaksa da projen olması lazım. Tezkere bizi sonu belli olan kargaşalara, kaosa ve felaketlere götürmektedir."

Tan, bu yıl 50'ye yakın milletvekilinin Başbakanlık kontenjanıyla Hac'a gittiğini belirterek, iki yıldır kendisinin de Hac'a gitme talebinin yerine getirilmediğini belirtti. Talebini geçen yıl Başbakan Yardımcısı olan Bekir Bozdağ'a ilettiğini dile getiren Tan, "Hac'a giderken de torpil, ayrımcılık ve çifte standart" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Tan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kobani'ye yardım için HDP'nin tezkereye "evet" oyu vermesi şartı ortaya koyduğunun belirtilmesi üzerine, "Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz. Bir kişinin aklının seviyesi yaptığı işlerle ortaya çıkar. Sayın Başbakan'ın Dışişleri Bakanı olduğundan beri Ortadoğu'daki başarısızlığı ortada. Bu lafının ciddiye alınacak tarafı yok" dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye 2 bin tır bisküvi yardımı yaptığını savunan Tan, "Kürtler de Türkmenler de bisküvi yemekten bıktı. Bırak da başka şeyler yollayalım" diye konuştu. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Türkiye Ne Yaptığını Bilmez Şekilde Ortadoğu'ya Giriyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement