3 Şehit Sonrası HDP'den Açıklama: Üzgün ve Kaygılıyız - Son Dakika
Güncel

3 Şehit Sonrası HDP'den Açıklama: Üzgün ve Kaygılıyız

3 askerin şehit düşmesi sonrası HDP, "Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz." açıklaması yaptı.

25.10.2014 22:57  Güncelleme: 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 Ekim günü Kars'ın Kağızman ilçesinde 3 HPG gerillasının infaz edilmesinden sonra 24 Ekim günü de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 asker şehit edilmesinden sonra HDP yazılı bir açıklama yaptı.

HDP, " Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz." dedi.

Parti, "Bu gelişmeler bizim için büyük bir üzüntü ve kaygı konusudur. Türkiye tehlikeli bir ortama doğru sürükleniyor. Sürecin hızlanması için gereken adımlar atılmalı. Yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz." ifadelerini kullandı.

İşte HDP tarafından yapılan açıklamanın satırbaşları:

"ÜZGÜN VE KAYGILIYIZ"

"Yaşananlardan dolayı üzgün ve kaygılıyız. Çünkü Türkiye'de yeniden çatışmaların yaşanacağı, canlarımızın yitirileceği, evlere ateşin düşeceği bir döneme doğru yaklaşıldığını hissediyoruz.

"TÜRKİYE TEHLİKELİ BİR ORTAMA SÜRÜKLENİYOR"

Kaygılıyız. Çünkü bu gelişmelerin Ortadoğu'nun bugünkü durumunda Türkiye'yi son derece tehlikeli bir ortama doğru sürükleyeceğini biliyoruz.

"SÜREÇ HIZLANDIRILMALI"

Bu toprakların en kadim meselelerinden birini çözmek için daha fazla beklenmemelidir. Kalıcı bir barış için herkesi çözüm sürecine katkı sunmaya ve sürecin gerekliliklerini hızla yerine getirerek sorunların çözümüne odaklanmaya, herkesi yeniden çatışma ortamına zemin sunan tutumlardan kaçınmaya davet ediyoruz. İnanıyoruz ki, doğru ve gerekli adımlar atıldığında kalıcı barışın sağlanması çok yakın bir gelecekte mümkün olabilir.

"BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ"

Halkların Demokratik Partisi olarak yaşanan bu acıların tekrarlanmamasını temenni ediyor, yaşamını yitirenlere rahmet, ailelerine başsağlığı ve yakınlarına sabır diliyoruz."


3 Şehit Sonrası HDP\'den Açıklama: Üzgün ve Kaygılıyız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel 3 Şehit Sonrası HDP'den Açıklama: Üzgün ve Kaygılıyız - Son Dakika


Advertisement