Haytap'tan Başbakan'a Mektup - Son Dakika
Güncel

Haytap'tan Başbakan'a Mektup

Haytap\'tan Başbakan\'a Mektup

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), TBMM Çevre Komisyonu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı'yla ilgili Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde bir basın açıklaması yaparak, Başbakan'a mektup gönderdi.

19.06.2014 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), TBMM Çevre Komisyonu'nda görüşülen Hayvanları Koruma Kanunu Tasarısı'yla ilgili Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bir basın açıklaması yaparak, Başbakan'a mektup gönderdi.

Hayvan Hakları Federasyonu Şebinkarahisar temsilcisi Eda Menzilci Kuru, Şebinkarahisar AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Bölük'e verdikleri mektubu Başbakan'a ulaştırmasını istedi.

"Sayın Başbakanımız, son umudumuz sizsiniz. Katliam getirecek bu yasa tasarısına dur deyin" diyerek mektubu Bölük'e veren Kuru, bu basın açıklamasının, HAYTAP'ın 81 ilde eş zamanlı olarak yapıldığını söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve meclise sunulan, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu Taslağı üzerindeki TBMM Çevre Komisyonu çalışmalarında ilk 5 maddenin onaylandığını söyleyen Kuru, "Oylanan maddelerde, neticesi 'on binlerce hayvanı ölüme götürecek' olan, sahipsiz kedi ve köpekleri de deney işkencesine yollayacak kararlar alındı" ifadelerini kullandı.

Eda Kuru basın açıklamasına şöyle devam etti: "Biz hayvan hakları savunucuları biliyoruz ki; besleme noktaları adı altında yine hayvanlar toplanacak, açlık ve ölüme gönderilecektir. Osmanlı'nın son döneminde İstanbul'da 50 bin köpek İngilizler istiyor diye Hayırsız Ada'ya gönderilerek ölüme mahkum edilmişti. Bu yasa tasarısı kanunlaşırsa, yüzyılın ikinci büyük Hayırsız Ada katliamı yaşanacaktır. Bizler, fareleri, tavşanları, domuzları bu işkenceden kurtarmaya çalışırken, Orman Su İşleri Bakanlığı'nın çıkardığı Deney Yönetmeliği ile sahipsiz hayvanlar deneylerde kullanılacak. Bu tasarı kanunlaşırsa, 2004 yılında cumhuriyet tarihinde ilk kez Hayvanları Koruma Kanunu'nu çıkarma başarısını gösteren AK Parti ve hükümeti, hiç hak etmediği halde maalesef yüzyılın en büyük kedi-köpek katliamının sorumluluğunu almış olacaktır." - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Haytap'tan Başbakan'a Mektup - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement