Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Hatay'dan Kısa Kısa

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla 41 kesim ve 11 satış noktasıyla Hatay halkına hizmet verdi.

24.09.2015 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla 41 kesim ve 11 satış noktasıyla Hatay halkına hizmet verdi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kurban kesimlerinin çevre ve insan sağlığını tehdit etmeyecek biçimde gerçekleştirilmek amacıyla mezbahanelerde kesim sırasında ortaya çıkan atıkların belediye temizlik ekiplerince temizlendiği belirtildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Mezbahalar Veterinerlik ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı veteriner hekimlerce yürütülen sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra kurbanlıkların kesildiği, etlerin ve atıkların poşetlenmesi amacıyla halka poşet dağıtımı yapıldığı kaydedildi.

Kurban kesim yerlerini denetleyen Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, kurban kesim işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm önlemlerin alındığını belirtti.

Bu yıl ilk kez mezbahalarda ücretsiz kurban kesimi gerçekleştirildiğini kaydeden Kadıoğlu, "Yaralanmaların önlenmesi, çevre ve insan sağlığını tehdit edecek görüntülerin oluşmaması için üstümüze düşenleri yaptık. Hatay halkının Kurban Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım. Mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim" ifadelerini kullandı.

Minik sporcudan büyük başarı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Tenis sporcusu Ayşe Ilgın Bahadır, Türkiye Tenis Federasyonu'nun Adana Tenis Dağcılık Spor Kulübü'nde düzenlediği "On Yaşaltı Tenis Turnuvası"nda şampiyon oldu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetim Kurulu, minik sporcu Ilgın ve antrenörleri Haşim Duran ile Mehmet Doğan'a teşekkür ederek, başarılarının devamını diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hatay'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement