Harf'tan Gökçek Sorusuna Yanıt: Seviyeler Farklı - Son Dakika
Güncel

Harf'tan Gökçek Sorusuna Yanıt: Seviyeler Farklı

Harf\'tan Gökçek Sorusuna Yanıt: Seviyeler Farklı

Yarın Türkiye'ye gelecek olan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, Gökçek'le ilgili soruya "NATO toplantısı için geliyorum. Seviyeler farklı." yanıtını verdi.

12.05.2015 04:14  Güncelleme: 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD, İspanya'dan aldığı yükü teslim etmek için Libya'ya giderken Tobruk yakınlarında uğradığı saldırı sonucu Tuna-1 adlı kuru yük gemisinde yaşamını yitiren Türk mürettebatın ailesine başsağlığı diledi.

"DESTEĞİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Marie Harf, günlük basın toplantısında, yük gemisine saldırıya ilişkin soru üzerine, konudan kaygı duyduklarını belirterek, "Saldırıda ölen Türk mürettebatının ailesine başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Libya konusunda, söylediğimiz gibi, Birleşmiş Milletler'in (BM) ve BM Libya Özel Temsilcisi'nin ülkede ulusal birlik hükümeti kurulması çabalarına desteğimizi sürdürüyoruz" dedi.

Libya'nın Tobruk Limanına giderken ağır silahlı saldırıya uğrayan Türk kuru yük gemisi, bölgeden uzaklaşmaya çalışırken iki ayrı hava saldırısının hedefi olmuş, geminin 3. kaptanının öldüğü, mürettebattan yaralananların bulunduğu açıklanmıştı. Saldırıyı, Tobruk hükümetine bağlı Hava Kuvvetleri Komutanlığı üstlenmişti.

"ANKARA BELEDİYE BAŞKANI'NIN ADI BİLE ANILMAYACAK"

Marie Harf, Türkiye'nin ev sahipliğinde 13-14 Mayıs 2015 tarihlerinde Antalya'da düzenlenecek NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Baltimore'daki polis şiddeti için Twitter üzerinden, "Hadi sarışın cevap versene" mesajının gündeme gelip gelmeyeceğine ilişkin soruya verdiği yanıtta da, "Bu gündeme gelir mi? Bunu hâlâ umursayanlar olduğuna bile inanamıyorum. Ankara Belediye Başkanı'nın adının bile anılacağını düşünmüyorum. NATO müttefikleri ile bir arada olacağız, Ankara Belediye Başkanı'nın bu konularla bir ilgisi yok. Bu başka bir düzey. NATO Dışişleri Bakanları toplantısı ve çok açık ki, NATO'nun taraf olduğu birçok konu var, Rusya, Ukrayna gibi. Bu konuları ele alacağız." dedi.

"ONURLANDIRMAYI DÜŞÜNMÜYORUM" DEMİŞTİ

Marie Harf, daha önce kendisine Twitter'dan 'Hadi sarışın cevap versene. Come on blonde answer now' diye yazan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in sözlerine yanıt vermeyi düşünmediğini belirterek şu ifadelere yer vermişti: "O sözlere yanıt verip, onurlandırmayı düşünmüyorum."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Harf'tan Gökçek Sorusuna Yanıt: Seviyeler Farklı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • kadir taş: Elin ABD lisi gökçek in ne oldugunu anlamış bizim millet halen bunlara oy veriyo ne yazık değilmi. . . . 63 9 Yanıtla
  • theone: melih yine kendini rezil etmiş. . :)) 15 2 Yanıtla
  • zafer: Melih Başkan ABD'de öldürülen masum sivillerin hakkını sormuş yetkiliden! Siz neden rahatsız oluyorsunuz! Sizin Gezi olayları ve Kobani olayları bahanesiyle öldürülen masum insanları öldürenler için rahatsız oldu diye mi! Demek ki sizin derdiniz bırak ağacı insan hayati bile değil Sadece ve kaos kargaşa talan kan revan imiş, , , 5 7 Yanıtla
  • kapakci: parsel parsel sattigi topraklardan bize de ver melih. . . öbür dünyada manzarali dairelerde satiyormussun duyduguma göre, , ama nurileri akplilere hurileri bize ver 7 3 Yanıtla
  • by meçhul: yes deyişine kurban hastayım bu hatuna 8 2 Yanıtla
  • baba ogul soyguncu: arinc olmasaydi simdi melihin oglu ankarayi parsel parsel satmaya devam edecekti sagol arinc, 7 2 Yanıtla
  • memetov: vallahi melih gökçeki sevmesem de helal olsun diyorum. neden mi çünkü Türkiyede eskiden amerikaylı dış işleri bakanı cumhurbaşkanıyla bile denk sayılmazdı. şimdi bir ilin belediye başkanıyla muhattap olması zoruna gidiyor kadının :) 1 7 Yanıtla
  • azız: aferım amerıkalı ya melık me mememmemememem mmemememem 5 3 Yanıtla
  • tıtıtıtıtıtıtı: bu kim yaw vallahi türkiye gündeminde obomadan daha fazla yer alıyor kadın bile buna inanamıyor 7 0 Yanıtla
  • LUNDON: Hay seviyeni yesinler senin 6 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'
    16:41 Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi ve duasıdır'

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Sultanbeyli Kent Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'de Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde bizim kadar çok il gezisi yapan, program gerçekleştiren siyasetçi bulamazsınız. Bizim motivasyon kaynağımız milletimizin sevgisi, coşkusu ve kalpten gelen duasıdır dedi.

  • Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi
    16:41 Hatay'da Kavga İhbarına Gidilen Evde Tarihi Eserler Ele Geçirildi

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bir evde çıkan kavga ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Eve giren ekipler, kavga eden kardeşlerin yanı sıra diğer şüphelilerin de hareketlerinden şüphelenerek evde arama yaptı. Aramada, tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen bir heykel, dışı kabartmalı bir obje ve birçok sikke ile tabanca fişeği ele geçirildi. Ekipler, evde bulunan 4 kişiyi gözaltına alarak objeleri Müze Müdürlüğüne teslim etti.

  • Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı
    16:40 Isparta'da Otomobil Kazası: 1'i Ağır 2 Kişi Yaralandı

    Isparta'nın Gelendost ilçesine bağlı Yaka köyünde meydana gelen kazada, otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 1'i ağır olmak üzere 2 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine sağlık ve jandarma ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Gelendost Devlet Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan birinin hayati tehlikesinin bulunduğu ve Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesine sevk edildiği belirtildi.

  • Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı
    16:40 Bandırma'da Çöl Tozu Araçları Kapladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kuzey Afrika'dan gelen çöl tozu etkili oldu. Araçlarının üzerlerini kaplayan çamuru gören sürücüler şaşkınlık içinde kaldı. Oto yıkama istasyonlarına akın eden sürücüler, yoğunluk nedeniyle uzun kuyruklar oluşturdu. Uzmanlar, bahar döneminde görülen toz taşınımının tarım alanları için faydalı olduğunu vurgularken, bahar alerjisi veya solunum rahatsızlığı olanların tedbirli olmaları gerektiğini söyledi.

  • İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı
    16:40 İzmir'de Çocuğuna Tır Kullandıran Baba Hakkında İşlem Başlatıldı

    İzmir'de bir baba, küçük yaştaki kız çocuğuna tır kullanmasına izin vererek sosyal medyada paylaştı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilen baba hakkında idari para cezası kesildi ve adli işlem başlatıldı.

  • Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı
    16:40 Ankara'da Hanımevlerinde 7 Bin 177 Kadın Yeni Hobiler Kazandı

    Ankara'nın Pursaklar ilçesinde düzenlenen kurslarda eğitim alan 7 bin 177 kadın yeni hobiler kazanarak sosyalleşme fırsatı buldu. Kurslara katılan kadınlar Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika alarak iş hayatına daha kolay atılma fırsatı elde etti.

  • ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi
    16:39 ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı mağlup ederek finale yükseldi

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçında ÇBK Mersin, sahasında Beşiktaş BOA'yı 91-64 yendi. Mersin temsilcisi, bu sonuçla seride 2-0 öne geçerek finale yükseldi.

  • Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi
    16:38 Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldüren sanık hakkında müebbet hapis istemi

    Diyarbakır'da 'Filozof Ramazan' lakabıyla bilinen Ramazan Pişkin'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan sanık Erkan Baykut hakkında 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmayı tamamladıktan sonra hazırlanan iddianamede, olayın detayları ve sanığın ifadelerine yer verildi. Sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

  • Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi
    16:38 Madagaskar'da Gamane Kasırgası: Ölü sayısı 18'e yükseldi

    Hint Okyanusundaki ada ülkesi Madagaskar'da etkili olan Gamane Kasırgası sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 18'e yükseldi. Ayrıca 3 kişi yaralandı ve 4 kişi kayboldu. Kasırga nedeniyle 20 binden fazla kişi yerinden oldu ve şiddetli yağışlar sele yol açtı.


Advertisement