Harb-İş'ten Çanakkale'ye Tarih ve Saygı Gezisi - Son Dakika
Yerel

Harb-İş'ten Çanakkale'ye Tarih ve Saygı Gezisi

Harb-İş\'ten Çanakkale\'ye Tarih ve Saygı Gezisi

Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile Çanakkale’ye tarih ve saygı gezisi düzenledi.

22.09.2014 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şubesi, 19 Eylül Gaziler günü vesilesi ile Çanakkale'ye tarih ve saygı gezisi düzenledi.

400 kişinin katıldığı geziyle alakalı bilgi veren Türk Harb-İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Hasan Atak, 19 Eylül tarihinin, Atatürk'e 1921 yılında Mareşallik rütbesi ile gazilik unvanının verildiği gün olduğunu hatırlattı. Atak, "Bu nedenle, yurdumuzda her yıl 19 Eylül "Gaziler Günü" resmi olarak kutlanmaktadır. Aynı gün diğer bir deyimle "Kahramanlık Günü" olarak da kutlanmaktadır. Bu günün anlamına Kurtuluş Savaşımızın en önemli çarpışmalarının yaşandığı yerleri görmek, ülkemizin bütünlüğü için canını verenleri anmak ve saygı ile yad etmek amacıyla düzenlediğimiz Çanakkale gezimiz büyük bir katılım ile gerçekleşmiştir. Gezimize destek olan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyelerine katkılarından dolayı üyelerimiz adına sonsuz teşekkür ediyoruz" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Harb-İş'ten Çanakkale'ye Tarih ve Saygı Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement