Halk Desteğiyle Emniyete 47 Araç - Son Dakika
Yerel

Halk Desteğiyle Emniyete 47 Araç

Halk Desteğiyle Emniyete 47 Araç

Emniyet Genel Müdürlüğü, Isparta Özel İdaresi, Isparta Huzuru Sevenler ve Destekleyenler Derneği ve işadamlarının katkılarıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne kazandırılan 47 hizmet aracının tanıtımı için tören düzenlendi.

27.01.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emniyet Genel Müdürlüğü, Isparta Özel İdaresi, Isparta Huzuru Sevenler ve Destekleyenler Derneği ve işadamlarının katkılarıyla Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne kazandırılan 47 hizmet aracının tanıtımı için tören düzenlendi. Emniyet Müdürlüğü binası önünde düzenlenen törene Vali Vahdettin Özkan, AK Parti Milletvekilleri Recep Özel ve Süreyya Sadi Bilgiç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Baro Başkanı Av. Gökmen Gökmenoğlu, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve daire müdürleri katıldı.

'EMNİYETE DESTEK OLUYORUZ'

Erenler Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlayan törende, ilk konuşmayı Emniyet'e 8 aracın tahsis edilmesini sağlayan Huzuru Sevenler ve Destekleyenler Derneği Başkanı Ahmet Tural yaptı. Tural, Isparta'da vatandaşın huzur ve güven içinde yaşamasını sağlamak için kar kış demeden çalışan Emniyet teşkilatının her türlü ihtiyacını karşılama ve destek olmaya gayret verdiğini belirterek, "Emniyetimizin güvenlik hizmetini büyük fedakarlık içinde yaptığını unutmayalım. Bu bağlamda güvenlik güçlerinin modern şartlarda görev yapmasın sağalmak amacıyla hizmet binalarının fiziki şartlarının iyileştirilmesi araç gereç donanımın modernleştirilmesi bizler için büyük önem arzetmektedir. Burada derneğimiz tarafından alınan araçların teslim etmenin gururunu hep birlikte yaşamaktayız" dedi.

'BİR YILDA 10 YILLIK İNŞAAT YAPILDI'

Emniyet Müdürü Mehmet Or da "Türk Polis Teşkilatı suç olgusunun sınırları aştığı bir dünyada insanın hak ve özgürlüklerini korumak, huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla suçların önlenmesi ve suç işleyenlerin yakalanması için üstlendiği tüm hizmetleri hukuk devletine bağlı, insan haklarına saygılı, özgürlük ve güvenlik arasında hassas dengeyi gözeten vatandaş memnuniyeti odaklı, toplum destekli hizmet anlayışı içinde yönetmektedir. İlimizde

vatandaşı rahatsız eden her şeyin önceliğimizdir anlayışıyla bu görevi yürütüyoruz. Çağımızın bilgi ve teknoloji kaynaklarından yararlanarak en verimli güvenlik hizmetlerini sunma gayreti içindeyiz. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz ilkesiyle vatandaşın bizlere güven ve desteği başarımızın en önemli gayesidir. Geride bıraktığımız yılda mala karşı işlenen suçlarda yüzde 10 düşü sağlandı. Uyuşturucu ile mücadelede ciddi mesafe alındı. 330 sokak operasyonu yapıldı. 800'e yakın şahısla ilgili adli işlem yapıldı. Ölümlü trafik kazalarında yüzde 47, suçların aydınlatılmasında yüzde 86, Isparta halkının polise güven oranının yüzde 87 olan rakamlar bizleri memnun etmektedir. Isparta'da son bir yılda bölge trafik şehir içindeki polis merkezleri başta olmak üzere tadilat yapıldı. Eğirdir İlçe Emniyet Amirliği binasının 800 bin lira ödeneği ayrıldı. Gönen Emniyet Amirliği'nin projesi çiziliyor. Yenişarbademli Emniyet Amirliği'nin tadilatı yapıldı. Sütçüler'de emniyete ayrı bir yer tahsis edildi. İl merkezindeki tüm binalarımız da doğalgaza geçildi. Polis evimiz 4 yıldızlı otel düzeyinde. Bir yılda 10 yıllık inşaat işi Isparta'da yapıldı. Bugün de 47 aracımızı Emniyete kazandırıyoruz. Toplamda 2.5 milyon lira değerinde. 1.5 milyon liraya yakın Şarkikaraağaç ilçemize MOBESE sistemi kuruyoruz. Toplamda lojistik anlamda 6 milyon lira ödenek Emniyetimize tahsis edildi. Bu araçların ilimize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğümüz Isparta'ya pozitif ayrımcılık yaptı. 3 otobüs 4 minibüs Isparta'ya verildi" dedi.

'ISPARTA HUZUR KENTİ'

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç de " Isparta gerçek manada huzur kenti. Bu lafta kalan bir şey değil. Isparta'nın bu anlamda açık ara önde olduğunu görüyoruz. Bunu temin eden Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere tüm emniyet mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

HALK EMNİYET ORTAKLIĞI

Vali Vahdettin Özkan da, "Güvenlik hizmetlerini iyileştirme yönünde emniyetin aldığı tedbirler, uluslar arası alanda kaliteli eğitim düzeyiyle beraber polis teşkilatımızın sahip olduğu insan kaynağı hepimiz için servet anlamına geliyor. Isparta'da huzur ve güvenin olması emniyetimizin jandarmamızın çok güzel çalışmalarıyla beraber, Ispartalı hemşerilerimizin güvenlik hizmetlerine verdiği destek birleşince huzurlu kent ortaya çıkıyor. Güvenlik hizmetlerini iyileştirme yönünde Bakanlığımızın, hayırseverlerimizin katkılarıyla bu araç gereçlerini hizmete sunulması hepimiz için sevindirici" açıklamasında bulundu.

DUA EDİLDİ

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Emin Avcı tarafından, araçların kazadan beladan uzak durması için dua edildi. Kurban kesildi. Protokole, araçların sembolik olarak anahtarları teslim edildi. Tören, kokteylle son buldu. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Halk Desteğiyle Emniyete 47 Araç - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement