Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi Tahsis Edildi? - Son Dakika
Güncel

Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi Tahsis Edildi?

Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi Tahsis Edildi?

Heykelleri, havuzu, asırlık ağaçları ile Ankara'nın en güzel parkları arasında yer alan Güvenpark uzun süredir çevik kuvvet tarafından kullanılmaya başlanırken sık sık yapılan kimlik kontrolleri şikayetlere neden oldu.

25.08.2014 09:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Heykelleri, havuzu, asırlık ağaçları ile Ankara'nın en güzel parkları arasında yer alan Güvenpark uzun süredir çevik kuvvet tarafından kullanılmaya başlanırken sık sık yapılan kimlik kontrolleri şikayetlere neden oldu. Ankara'nın simgelerinden olan parkta çocuk oyun grubunun bulunduğu bölüm de polis bariyerleri arasında kaldı. CHP de "Demir bariyerler, TOMA'lar, tam teçhizatlı polislerle adeta bir polis devleti görüntüsü yaratmaktadır" diyerek konuyu Meclis gündemine taşıdı.

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde "Emniyet Genel Müdürlüğünün resmi web sayfasında emniyet teşkilatının misyon ve vizyonu; "Bireylerin temel hak ve özgürlüklerinin korunması ve toplumun düzen içerisinde yaşamasını sürdürmesi için hukuk ilkeleri içerisinde güvenlik hizmeti sağlayan, adalet ve güvenlik olgusunun tesisine katkıda bulunan birey ve toplum odaklı proaktif polislik anlayışıyla güvenlik hizmeti sunan bir teşkilat' şeklinde ifade edilmektedir" derken, polis memurlarının çalışma koşullarının zorluğu ve özlük hakları konusundaki yetersizlikler bilindiğine dikkat çekti. Kuruma iktidar eliyle siyasetin sokulmasının, polisin vatandaşlara karşı tarafsızlığını ortadan kaldırırken, kuruma olan güveni de zedelediğine işaret eden CHP'li Vekil, şunları kaydetti:

-"POTANSİYEL SUÇLU GİBİ DAVRANILIYOR" ŞİKAYETİ-

" Kızılay Meydanı'nda bulunan Güvenpark; heykelleri, havuzu, asırlık ağaçları ile Ankara'nın en güzel parkları arasında yer almaktadır. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullanıldığı park, Başkent Ankara'nın da önemli sembollerinden biridir ancak Güvenpark'ın önemli bir bölümü uzun süredir çevik kuvvet tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Demir bariyerler, TOMA'lar, tam teçhizatlı polislerle adeta bir polis devleti görüntüsü yaratmaktadır. Parkta sık sık kimlik kontrolü yapan polislerin vatandaşlara adeta potansiyel suçlu gibi davrandığına ilişkin şikayetler artmış durumdadır. Parkın çocuk oyun grubunun bulunduğu bölümünün polis bariyerleri arasında kalması yaratılan tablonun ne kadar kötü ve ürkütücü boyutta olduğunu gösterir niteliktedir.

Güvenpark ile Başbakanlık arasında yer alan çiçekçilerin de bulunduğu sokaktaki dolmuşlar bu alandan kaldırılarak Milli Müdafaa Caddesi üzerine alınmıştır. Bu sokak tam anlamda çevik kuvvete tahsis edilmiş durumdadır. TOMA'ların sürekli olarak bekletildiği sokak bütün güzelliğini kaybederken sokağı kullanan vatandaşların sayısının azalması ise çiçekçi esnafının işlerini nerdeyse bitirme noktasına getirmiştir.

Güvenlik birimlerinin kullanacağı alanlar parklar, sokaklar değil Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait alanlar olmalıdır. Güvenpark çocukların, gençlerin, öğle arası parka oturmaya gelen memurların, emeklilerin, kent sakinlerinin kullandığı bir mekandır. Bu amaçla yapılmıştır."

-"BU ÇOCUK HAKLARI İHLALİ DEĞİL Mİ?"-

Nazlıaka, şu sorulara yanıt istedi:

"Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi tahsis edilmiştir? Burada bulunan polisler hangi karara göre bu alanı kullanmaktadır? Kararı alan kurum ve kararın tarih ve sayısı nedir?

Başkentin orta yerinde güvenlik zafiyeti varmış izlenimi yaratan, her an bir toplumsal olay çıkacakmış görüntüsü veren bu manzara ülkemize yakışmakta mıdır?

Başbakanlık ve Güvenpark arasında çiçekçilerin de yer aldığı sokak hangi gerekçe ve kararla Emniyet Genel Müdürlüğüne tahsis edilmiştir? Kararı alan kurum, kararın tarih ve sayısı nedir?

Halihazırda dolmuşlar Milli Müdafaa Caddesini durak olarak kullanmakta, cadde üzerinde büyük bir keşmekeş yaşanmaktadır. Milli Müdafaa Caddesi üzerinde yaşanan karışıklığı da düşünerek, dolmuş duraklarının Başbakanlık ve Güvenpark arasında bulunan sokağa yani eski yerine taşınması düşünülmekte midir? Bu uygulama vatandaşlarımıza ulaşım kolaylığı sağlarken, Milli Müdafaa Caddesi üzerindeki trafiği de rahatlatmayacak mıdır?

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün uygulamaları nedeniyle zarar eden çiçekçi esnafının zararının Bakanlığınız tarafından karşılanması düşünülmekte midir?

Bu bölge, kaç adet MOBESE tarafından izlenmektedir? Eğer bir güvenlik zafiyeti varsa bu sorun farklı ülkelerde olduğu gibi neden sivil polislerle sağlanmamaktadır?

Bu sokaktan geçen vatandaşlarımız gelişigüzel yapılan kimlik kontrolü ile neden rahatsız edilmektedir? Bu durum Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sayfasında yer alan polisin vizyon ve misyonu tanımına uymakta mıdır?

Güvenpark'ta çocuk oyun grubunun bulunduğu alan polisler tarafından demir bariyerlerle çevrilmiştir. Bu çocuk hakları ihlali değil midir?"

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Güvenpark, Emniyet Genel Müdürlüğüne mi Tahsis Edildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement