Güvenç: Otobüs Filomuzu Güçlendirmemiz Lazım - Son Dakika
Güncel

Güvenç: Otobüs Filomuzu Güçlendirmemiz Lazım

Güvenç: Otobüs Filomuzu Güçlendirmemiz Lazım

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, Urfa için raylı sistemin ihtiyaç olmadığını ama otobüs filosunu güçlendirmek gerektiğini kaydetti.

19.12.2014 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, belediye alınan yeni otobüslerin tanıtımını yaptı.

Eski halpazarı civarında bulunan alanda yeni otobüsleri tanıtan Başkan Güvenç, Urfa ulaşımına dair açıklamalarda bulundu. Seçim döneminde Urfa'yla ilgili üç temel sorunu tespit ettiklerini açıklayan Güvenç, bu sorunların başında ulaşımın geldiğini söyledi.

TRAFİK, KONUT VE İŞSİZLİK SORUNU

Güvenç, "Bildiğiniz üzere seçim döneminde bizim bu şehirde tespit ettiğimiz üç önemli sorun vardı. Bunlardan bir tanesi ulaşım, trafik. Bir tanesi konut, kiraların yüksek olması ve fiyatlar. Bir diğeri de işsizlikti. Geldiğimiz günden beri uluslararası uzmanlarla gece gündüz demeden bu üç sorunu da çözmek için çalışıyoruz. Şanlıurfa büyük şehir oldu. 3 bina yakın yerleşim yerinin sorunlarıyla uğraşıyoruz. Yeni bir yapılandırma yapmak istiyoruz. Hamdolsun fedakar arkadaşlarımızın gayretiyle şu geçen sürede çok önemli yapısal reformlara imza attık. Bir kere mevcut belediye binası yetersiz durumda. Yeni bir belediye hizmet binasının yerini tespit ettik. Aşağı yukarı kaynak sağlama noktasında proje geliştirdik. Yeni dairelerimizi kurduk. Konut konusunda uzmanlar gelip şehrimizi inceliyorlar. Ulaştırma da bunlardan bir tanesi. Bizden raylı sistem beklentisi oluyor zaman zaman. Şu anda yolcu kapasitemiz uluslararası standartlarda raylı sisteme ihtiyaç göstermiyor ama hedefimiz Karaköprü'den Haleplibahçe'ye kadar hafif bir raylı sistemi önümüzdeki dönemde planlamaktır. Şu anda buna ihtiyaç gözükmüyor. Çünkü uluslararası standartlarda tek yöne saatte 10 binin üzerinde 15 bine yakın yolcu gerekiyor. Bizim yaptığımız analizler 3 bin civarında yani üçte bir ama otobüs filomuzun güçlendirilmesi gerekiyordu. Bu konuda geçtiğimiz dönemde önemli adımlar atıldı. Ve bugün gelinen noktada bizden önce de alınanların parasını da biz ödüyoruz. Filoya onların bir kısmı biz geldikten sonra katıldı. Toplam 53 tane otobüs filomuza katılmış oluyor bir yıl içerisinde. Buna 20 milyon liradan bir kısmını ödedik. Diğer kısmını da taksitlendirerek ödüyoruz" dedi.

'ŞİKAYETLERİ ORTADAN KALDIRDIK'

Büyükşehir belediyesinin açmış olduğu hatlar hakkında bilgi veren Başkan Güvenç, açılan yen hatlarla vatandaşların şikayetlerini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ifade etti. Güvenç, "Filomuz ciddi şekilde güçlendi. Ve önümüzdeki dönemde 10 yılın üzerindeki aracı devredeceğiz. Bu otobüs filomuzun güçlenmesiyle yeni adımlar attık. Akziyaret tarafına otobüs servisi koyduk. Çamlıdere'ye Hipodrom'a otobüs koyduk. Eski havaalanı, Abdurrahman Dede hattını otobüs koyduk. Maşuk bölgesine otobüs koyduk. Bugün orada 3 bin TOKİ konutu var. 600 bizim konutumuz var ve yeni konutlar yapacağız. Oranın sorununu önemli ölçüde çözdük. OSB'de önemli gelişmeler var. OSB hattına da otobüsler koyarak şikayetleri ortadan kaldırdık" diye konuştu.

KARAKÖPRÜ- HALEBLİBAHÇE ARASI 18 DAKİKA

Otobüs alarak sorunun çözülemeyeceğini kaydeden Güvenç, geçen dönemde bununla ilgili çok önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Sorunların çözümü için Divanyolu'ndaki, Haşimiye'deki esnafla istişare yaptıklarını dile getirdi. Güvenç, "Verdiğimiz karar, Divanyolu'ndan, Haleplibahçe'ye bu tarafa gelirken otobüs yoluyla özel araçların yolun ayırmaktır. Yol üzerindeki park alanlarını kaldırıyoruz. Esnafımızın da onayını aldık. Ancak dört yerde cep yaparak indir-bindir konusunu çözeceğiz. Ayrıca Abide'nin altında 11 Nisan'ın altındaki evlerin yıkımını bitirdik. Ulaşım adına 11 Nisan'ın altındaki 35 metrelik yolu hemen başlatıyoruz. Bundan sonra Cemre Tesisleri'nden Haleplibahçe'ye kadar bölünmüş yolla, tugayın önündeki bölgeyi de kullanarak 12 kilometrelik yolu kullanarak 18 dakikada vatandaşlarımızı ulaştıracağız" dedi. 20 tane durağa akıllı sinyalizasyon yönetimini kurduklarını kaydeden Güvenç, kavşaklarda bekleme çilesini asgariye indireceklerini söyledi.

'FİYATLARIN BİRAZ UCU KAÇIRILMIŞ'

4 tane körüklü otobüs siparişi verdiklerini hatırlatan Güvenç, 2015 yılın içerisinde Mardin-Sırrın çok katlı geçitlerinin yapılması için Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı'yla büyük mutabakat sağladıklarının ifade etti. Ulaştırma Bakanlığı'nın Urfa'da bir ulaştırma çalıştayı yapma sözü verdiğini vurgulayan Güvenç, Karaman'da yaşana faciadan dolayı ertelendiğini belirtti. Güvenç, "Ayın 26'sında hem Nissibi Köprüsü'nün son bağlantısı kontrol edilecek. İnşallah bizzat Ulaştırma Bakanlığı'mızın ağzından yeni yılın yatırımlarını halkımıza müjde olarak vereceğiz. Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güvenç, parkometreyle ilgili bir soruya, "Parkometre uygulamasını biz başlatmadık. Parkometre sadece Urfa'da olan bir şey değil. Dünyanın her yerinde parkometler vardır. Ben anladığım fiyatların biraz ucu kaçırılmış. Gerekli indirimleri arkadaşlara 'yapın' dedim. 'İlk 15 dakika bedava yapın. Otoparklarla görüşerek, otoparkları ucuzlatın. Ve insanlar oraya gitsin' dedim" diye yanıt verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Güvenç: Otobüs Filomuzu Güçlendirmemiz Lazım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement