Gürleyik Şelalesi, Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Gürleyik Şelalesi, Keşfedilmeyi Bekliyor

Kastamonu'nun Hanönü ilçesinde 15 metre yükseklikten akan şelale, yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor.

09.10.2014 12:13  Güncelleme: 12:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hanönü ilçesinde 15 metre yükseklikten akan Gürleyik Şelalesi, keşfedilmeyi bekliyor.

Belediye Başkanı Serkan Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağdere köyü Göynük mevkisindeki şelalenin eşsiz güzelliğiyle göz kamaştırdığını söyledi.

İlçe merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan şelalenin el değmemiş güzelliğiyle ziyarete gelenlerin ilgisini çektiğini kaydeden Uçar, şelalenin tanıtımına her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduklarını vurguladı.

Bölgenin bitki örtüsüyle birleşen şelalede, görsel şölenin ortaya çıktığını belirten Uçar, şunları dile getirdi:

"Birkaç yıla kadar ulaşımı zor olduğu için en yakın köylülerin bile bilmediği ve görmediği şelale, doğal güzelliğiyle görenleri büyülüyor. Ulaşılması zor olan bölgeye yol yapılarak, şelalenin tanıtımı için çalışmaları sürdürüyoruz. Şelale, pek bilinmediği ve ulaşımı zor olduğundan dolayı ziyaretçi sayısı az. Şimdi yol yapıldığı için ulaşımı kolay. Yerli ve yabancı ziyaretçileri Gürleyik Şelalesi'ne bekliyoruz."

Bağdere köyünün muhtarı Hüseyin Tuncal da şelalenin köye bir kilometre uzaklıkta olduğunu anlatarak, "Çok yakın zamana kadar ulaşımı olmadığı için sadece su sesini duyduğumuz bu doğal güzelliğin keşfedilip, ziyaret edilmesi gerekiyor" dedi.

Bölgenin tanıtımına yönelik çalışma yapılmasını beklediklerine dikkati çeken Tuncal, "Şelalenin yolu da yapıldı. Doğallığı bozulmadan güzel şelalemize yerli ve yabancı turist bekliyoruz. Yaz aylarında suyu biraz azalmasına rağmen hala güzelliği göz kamaştırıyor. İlkbahar aylarında şelalenin görünümü daha güzel oluyor" ifadesini kullandı. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gürleyik Şelalesi, Keşfedilmeyi Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement