Gürcistan'a İlaçla Geçince Gözaltına Alındı, Hastanede Yatağa Kelepçelendi - Son Dakika
Güncel

Gürcistan'a İlaçla Geçince Gözaltına Alındı, Hastanede Yatağa Kelepçelendi

İlaçla girişin yasaklandığı Gürcistan'a giden 54 yaşındaki gazeteci Yüksel Yeğen, üzerinden kalp ve tansiyon ilaçları çıkınca gözaltına alındı.

12.04.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlaçla girişin yasaklandığı Gürcistan'a giden 54 yaşındaki gazeteci Yüksel Yeğen, üzerinden kalp ve tansiyon ilaçları çıkınca gözaltına alındı. Yeğen, nezarette fenalaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede kelepçe ile yatağa bağlandı. 'Uyuşturucu içerikli ilacı ülkeye sokmak' suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Yeğen, 3 bin Lari kefalet ödeyince serbest bırakıldı.

Hopa İlçesi'nde yayınlanan yerel bir gazetenin sahibi olan Yüksel Yeğen, geçen 28 Mart'ta Sarp Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak Gürcistan'a geçti. Gürcistan polisi tarafından aracı aranan Yeğen'e üzerinde ilaç olup olmadığı soruldu. Kalp ve tansiyon hastası olduğunu belirten Yeğen, kullandığı ilaçları gösterince gözaltına alındı ve Batum'daki polis merkezine götürüldü. Yeğen, parmak izi ve idrar örneği alınıp, fotoğrafları çekildikten sonra nezarete konuldu.

Yaklaşık 12 saat nezarette tutulan Yüksel Yeğen, fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, iki polisin başında beklediği Yeğen kolundan kelepçe ile yatağa bağlandı. Bir süre hastanede kalan ve hakkında, 'uyuşturucu içerikli ilacı ülkeye sokmak' suçlamasıyla soruşturma başlatılan Yüksel Yeğen, 3 bin Lari (4 bin lira) kefalet ödedikten sonra serbest bırakıldı.

'TURİST GİTTİM, NARKOTİKÇİ OLARAK DÖNDÜM'

Rize'de, Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yöneticileri ile bir araya gelen ve yaşadıklarını anlatan Yüksel Yeğen, Gürcistan'da tuzağa düşürüldüğünü  söyledi. Yeğen, "Türk hekimlerinin verdiği ilaçla gittiğim Gürcistan'da uyuşturucu kaçakçısı muamelesi gördük. Turist olarak gittim, narkotikçi olarak döndüm. Komşu ülkeye gitmeyelim mi? Türklerin çoğu maalesef Gürcistan'da rahat değil. Basit bir grip ilacı ile dahi yargılanıyorsanız orada bir otorite boşluğu var demektir. Türk halkı bunu hak etmiyor. Benim içim yandı, ekonomik kaybım oldu. Psikolojim bozuldu. Bundan sonra bana külçe altın verseler oraya bir daha gitmem" diyerek tepkisini dile getirdi.

'UÇAĞA BİNER GİBİ ÜZERLERİ ARANMALI'

Gürcistan'ın başlattığı ilaçla ülkeye giriş yasağı kapsamında 11 Türk vatandaşının gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldığını belirten Gürcistan Mağdur Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuriye Kaputoğlu ise Sarp Sınır Kapısı'nda ilaçla geçişin yasak olduğuna dair uyarıcı ciddi tedbirler alınması gerektiğini söyledi. Kaputoğlu, "Gürcistan'a giderken Türk kapısında uçağa biner gibi vatandaşlarımızın üzerinin aranması lazım. Hiçbir şekilde üzerlerinde herhangi bir ilaç olmaması gerekiyor. Hatta narkotik köpekleri bile arama yapmalı. Bu yapılmazsa cebinde ilacı olan her Türk karşıda av olacak" dedi. - Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gürcistan'a İlaçla Geçince Gözaltına Alındı, Hastanede Yatağa Kelepçelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement