Güney Koreli Belediye Başkanları Kuşadası Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Güney Koreli Belediye Başkanları Kuşadası Ziyareti

Güney Koreli Belediye Başkanları Kuşadası Ziyareti

Turizm bölgelerindeki turistik faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Türkiye'ye gelen Güney Kore heyeti Kuşadası'nı ziyaret etti.

17.10.2014 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Turizm bölgelerindeki turistik faaliyetleri yerinde görmek amacıyla Türkiye'ye gelen, aralarında belediye başkanları ile işadamlarının bulunduğu Güney Kore heyeti Kuşadası'nı ziyaret etti.

Güney Kore Fahri Konsolosu Joe Soo Kim'in eşlik ettiği heyet, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Hakan Turhan'ı ziyaret ederek ilçe turizmi hakkında bilgi aldı.

Ziyarete ilişkin açıklama yapan Turhan, heyete Kuşadası'nın deneyimlerini anlattıklarını belirterek, "Kuşadası Türk turizminin ilk ve en önemli merkezi. Konuklarımızın soruları doğrultusunda temel turizm politikaları, Efes-Meryemana gibi ören yerlerinin turizme katkısı, yat turizmi, otel, restoran gibi tesislerin bir arada olmasının sorun yaratıp yaratmadığı konularını içeren turizm-belediye ilişkisi hakkında bilgi verdik. Heyetin ilk olarak Kuşadası'nı seçmeleri bizi sevindirdi" dedi.

Turizm bölgelerinde nasıl bir belediyecilik yapıldığını öğrenmek için Kuşadası'na geldiklerini ifade eden heyet sözcüsü Park Seung Young da "Heyetimizde  17 belediyenin üst düzey temsilcileri bulunuyor. 10 gün sürecek olan ve Türkiye, Yunanistan, İspanya'da ki en önemli turizm kentlerini kapsayan gezimizde belediye, turizm ilişkisini inceleyeceğiz. Kuşadası Türk turizminde çok önemli bir merkez olduğu için ziyaretimize buradan başladık. Önemli bilgiler ve izlenimler edindik" diye konuştu. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Güney Koreli Belediye Başkanları Kuşadası Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement