Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Khumalo, Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Khumalo, Kayseri'de

Khumalo: "Ülkemizi geliştirmek için ticaretimizi artırmak, bu konuda daha somut adımlar atmak istiyoruz.

04.06.2014 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Afrika Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi  Vika Mazwi Khumalo, Türkiye ile ticari ilişkileri artırmak istediklerini, bu amaçla çeşitli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Khumalo, Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaretinde yaptığı konuşmada, Güney Afrika ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 1992 yılında başladığını ancak iki ülke arasındaki resmi olmayan ilişkilerin 18'inci yüzyıla dayandığını söyledi.

Çok uzun yıllar ilişkileri devam eden iki ülkenin ticari birlikteliklerinin zayıf olduğunu ifade eden Khumalo, şunları kaydetti:

"Ülkemizi geliştirmek için ticaretimizi artırmak, bu konuda daha somut adımlar atmak istiyoruz. Kayseri'de Güney Afrika'da kullanılmak üzere önemli bir ticaret potansiyeli olduğunu gördüm. Şu anda çok fazla ticaretimiz yok iki ülke arasında. Ama bu olumsuz durumu Kayseri ile fırsata çevirebiliriz. Güney Afrika'da otomotiv, mobilya, yedek parçası üretimlerinde önemli yatırımlarımız var. Güneş, rüzgar, biyoenerji, kömür ve nükleer enerji alanlarında çalışmalarımız var. Burada ticaret ve sanayi odasıyla görüşeceğiz. Onların ne istediğini, neler yapabileceklerini öğrenme fırsatımız olacak. Özellikle bizim hükümetimiz için insandan insana ilişki çok önemli. Bu da turizmle sağlanabilecek bir durum. Sizin zengin bir tarihiniz var. Güney Afrikalı insanlar Kayseri'yi, Kayserili insanlarda Güney Afrika'yı ziyaret ederek, bu ilişkiyi kurabiliriz."

Vali Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kayseri'nin yaklaşık 6 bin yıllık tarihi geçmişi bulunduğunu, Asurlular, Hititler, Romalılar, Selçuklu ve Osmanlı'ya ev sahipliği yapmış kadim bir kent olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Düzgün, Büyükelçi Khumalo'ya Kayseri'nin simgesi olan tarihi saat kulesinin maketini hediye etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güney Afrika'nın Ankara Büyükelçisi Khumalo, Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement