Güncelleme - İzmir'deki Terör Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Güncelleme - İzmir'deki Terör Operasyonu

Güncelleme - İzmir\'deki Terör Operasyonu

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden adliyeye sevk edilen 6'sı kadın 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

16.02.2017 22:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden adliyeye sevk edilen 6'sı kadın 8 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şubeleri ekiplerinin; MİT Bölge Başkanlığı, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet polislerinin desteğiyle merkez ilçeler ile Menemen, Menderes, Bayındır ve Urla ilçelerinde 50 adrese eş zamanlı düzenlediği operasyonda 3 şüphelinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 43'e yükseldi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 6'sı kadın 8 zanlı, "terör örgütü üyesi olmak, terör örgütünün propagandasını yapmak" suçlamasıyla İzmir Adliyesine sevk edildi.

Adliyeye sevk edilen zanlıların sosyal medya aracılığıyla terör örgütünü övücü paylaşımlar yaptıkları, devlet büyüklerine hakaret ettikleri, güvenlik güçlerinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK terör örgütüne yönelik başlattığı operasyonlar sırasında kurulan "barış bloku" adı altında, terör örgütünün amaçları doğrultusunda algı oluşturmaya çalıştıkları iddia edildi.

Sulh Ceza Hakimliğinde ifadeleri alınan 8 zanlı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Diğer 35 şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Operasyon

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında 13 Şubat'ta polis helikopteri ve zırhlı araçların da kullanıldığı operasyonda aralarında kadınların da bulunduğu 40 şüpheli gözaltına alınmıştı. Ardından 3 şüpheli daha yakalanmıştı. Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalandığı 15 Şubat'ın yıl dönümünde kentteki kamu kurum ve kuruluşlarıyla güvenlik güçlerine yönelik saldırı hazırlığında oldukları tespit edilen zanlıların adreslerinde, bir tabanca, bir av tüfeği, bu silahlara ait mühimmat, etkisini artırmak için metal parçalarıyla güçlendirilmiş havai fişek rampası, örgüte ait toplatma kararı bulunan yasak yayınlar, çok sayıda örgütsel doküman, terör örgütünü simgeleyen objeler ve dijital materyaller ele geçirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Güncelleme - İzmir'deki Terör Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement