Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Mısır'da darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesiyle ilgili, "Avrupa susuyor, Amerika susuyor, bizdeki muhalefet zaten susuyor.

19.05.2015 23:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Mısır'da darbe ile görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişinin idama mahkum edilmesiyle ilgili, "Avrupa susuyor, Amerika susuyor, bizdeki muhalefet zaten susuyor. Tabi bir kez daha bunların çifte standart yüzünü göstermesi açısından ilginç bir örnek ama diğer taraftan da bir insanlık dramı yaşıyoruz" dedi.

Şebinkarahisar ilçesini ziyaret eden Bakan Canikli, Azerbaycan Meydanı'nda yaptığı konuşmada, bugüne kadar ilçenin isteyip alamadığı hiçbir hizmetin olmadığını ifade etti.

"2002'de ne söylemişsek aynı noktadayız" diyen Canikli, "Eğer Türkiye'nin gündemine yeni vilayet konusu gelirse ilk olacak yer burasıdır ama daha önemlisi ne? Önemli olan, Şebinkarahisar'ı görünüm itibarıyla şehir haline getirelim" ifadesini kullandı.

Konuşmanın ardından Şebinkarahisar Kültür ve İş Merkezi, Atatürk Evi ve Müzesi, İller Bankası Parkı ve Sentetik Çim Saha açılışı gerçekleştirildi.

Canikli, daha sonra Şebinkarahisar Belediyesini ziyaret ederek Belediye Başkanı Şahin Yılancı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada bir gazetecinin, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed ?Mursi'nin idama mahkum edilmesine ilişkin sorusu üzerine Bakan Canikli, başta batı olmak üzere dünyanın bu olaya karşı sessiz kaldığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Avrupa susuyor, Amerika susuyor, bizdeki muhalefet zaten susuyor. Tabi bir kez daha bunların çifte standart yüzünü göstermesi açısından ilginç bir örnek ama diğer taraftan da bir insanlık dramı yaşıyoruz. Mısır halkının oyu ile seçilmiş ve iş başına gelmiş olan bir cumhurbaşkanı tamamen kaba kuvvetle güçle görevden uzaklaştırılıyor ve bütün yetkileri elinden alınıyor. Tamamen demokratik usullerle, evrensel usullerle, batının savunduğu değerler, ilkeler çerçevesinde göreve gelen bir cumhurbaşkanı en tasvip edilmez bir yöntemle darbeyle devriliyor."

Canikli, bu olayın modern Firavunlara örnek gösterilebileceğini belirterek, bu anlamda maalesef tarihin tekerrür ettiğini söyledi.

Batının olaya bakışının tamamen ideolojik olduğunun altını çizen Canikli, sessiz kalınmasının en büyük nedeninin Mursi'nin Müslüman olmasından kaynaklandığına işaret etti.

"2 milyon insanı Esed'in o bombalarının altına atacaklar"

Canikli, muhalefetin Esed'e sahip çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Sayın Kılıçdaroğlu geçmişimizle tarihimizle ve toplumun genetik yapısıyla örtüşmeyecek bir şekilde gelen misafirleri de göndereceğini ilan ediyor. Bu konuda da birkaç defa açıklaması oldu. Suriyelileri geriye göndereceklerini ifade ettiler. Bu ne demek? Suriye'den gelenler arasında Araplar, Türkmenler, Kürt kökenli insanlar var. 2 milyon insanı Esed'in o bombalarının altına atacaklar. Anlamı bu. Siz bunları kapı dışarı ettiğinizde, sınır dışarı ettiğinizde hepsini ölüm bekliyor."

Suriyeli vatandaşların ölümden kaçmak için Türkiye'ye geldiklerini vurgulayan Canikli, "Türkiye'nin, bu milletin, bu şanlı tarihin, bu kadim medeniyetin adaletine sığındılar. Onun için geldiler" diye konuştu.

Canikli, ilçedeki bir çay bahçesinde gençlerle sohbet etti çay içti.

Bakan Canikli, Eğribel Tüneli'ndeki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli, Giresun'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement