Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP'ye verilecek oyun HDP'ye gideceğini belirterek, "Şu anda beraber çalışıyorlar.

12.05.2015 20:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, CHP'ye verilecek oyun HDP'ye gideceğini belirterek, "Şu anda beraber çalışıyorlar. Seçim sonrası için beraber rüya görüyorlar. Rüyanın yazarı da mimarı da Paralel Yapı. Senaristi de Paralel Yapı" dedi.

Bakan Canikli, AK Parti'nin, İhsaniye Mahallesi'deki seçim irtibat bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki genel seçimlerin çok önemli olduğunu ve her partinin parti programını açıkladığını ifade ederek, her seçim döneminde olduğu gibi yine vaat piyasasının açıldığını ifade etti.

Seçim zamanı gelince bazı siyasetçileri tutmanın mümkün olmadığını anlatan Canikli, şöyle devam etti:

"Maalesef bu sadece bu seçimler için değil. 2007 ve 2011'de de aynı şeyleri yaşadık. Öncesinde de vardı. Yine desteksiz atış damarları açıldı. Piyasayı bu dönem ilk önce Haydar Baş açtı. Asgari ücreti 3 bin lirayla açtı. Bunu ben siyasi olarak söylemiyorum. Önce 3 bin ile açtı. Sonra Kılıçdaroğlu piyasaya girdi. Sonra HDP, sonra MHP. Fakat Haydar Baş bundan rahatsız oldu. Sonradan yine twitter aracılığıyla 5 bin liraya çıkardı. Burada ilginç olan şu. Haydar Baş, 'bunlar beni taklit ediyor' diyor. Hakikaten bakınca MHP'nin ve HDP taahhütlerinin önemli bir bölümünü geçmişte ilk defa siyaset sahnesine Haydar Baş'ın çıkardığını görüyoruz. 'Bu atışların orijinali bende, mimari benim' diyor. Kelimeleri farklı söylüyorum ama biraz olsun o kadar."

Canikli, milletin lafa değil icraata baktığını ve muhalefete güvenmediğini anlatarak, dilin kemiğinin olmadığını söyledi.

Siyasetçilerin bugüne kadar birçok taahhütte bulunduğunu vurgulayan Canikli, "Ne söylediklerine değil ne yaptıklarına bakın. Onlar konuşur biz yaparız. MHP'nin Türk siyasi tarihinde ne işi var. MHP'nin işi solu iktidar yapmak. Milletin 40-50 yıldan beri görev vermediği solu MHP 1999'da iktidar yaptı. 4 parti barajı geçti. O zaman MHP, Anavatan, DSP ve Fazilet Partisi vardı. Sağda en büyük oyu MHP almıştı. O zaman yazıldı, çizildi. 'MHP'nin başbakanlığında sağdan bir hükümet kurulsun' dendi, MHP bunu reddetti. Başbakanlığı da reddetti. Gitti solu başbakan yaptı. DSP'yi iktidara getirdi. MHP'nin fonksiyonu bu. MHP'ye verilecek oy CHP'ye gider. CHP'ye yarar. CHP'yi iktidar yapar, bunu unutmayın" diye konuştu.

"Yeni rüyaları CHP, MHP, HDP koalisyonu"

Canikli, CHP'ye verilecek oyun da HDP'ye gideceğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"CHP'ye vereceğiniz oy HDP'ye gider. Şu anda beraber çalışıyorlar. Seçim sonrası için beraber rüya görüyorlar. Rüyanın yazarı da mimarı da Paralel Yapı. Senaristi de Paralel Yapı. Bunlara yeni bir rüya verdi. Dedi ki 'sizi koalisyon hükümeti yapacağım.' Daha önce de söyledi. Mahalli seçimlerde, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de söyledi. Millet oyunu gördü gereken cevabı verdi ama inandırıyorlar bunları. Yine inandırmışlar. Yeni rüyaları CHP, MHP, HDP koalisyonu. Kesinlikle bunlara verdiği söz bu. Gerçekleşmeyecek ama inanıyorlar. Hatta Rahşan Ecevit'in bir lafı var o zaman MHP için. Bu sözü o aynen söylediği için söylüyorum. MHP'liler ve ülkücüler için 'katiller' bunlar' dedi. Buna rağmen gitti onunla koalisyon yaptı."

Canikli, Mecliste güvenlik paketinin görüşmelerinde MHP ile HDP'nin can ciğer sarma olduklarını öne sürerek, Meclis kayıtlarında bunların olduğunu aktardı.

AK Parti ve Türkiye için 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Canikli, her AK Partili'nin kapı kapı gezip partisi için en iyi şekilde çalışarak, yeni Türkiye'nin temeline emek vermesi gerektiğini söyledi.

Konuşmasının ardından seçim irtibat bürosunun açılışını gerçekleştiren Canikli daha sonra caddedeki esnafı ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement