Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması

"Narenciye üreticilerimizin, ürünlerine depolama imkanı sağlanması için üretim pazarlama kooperatifi çatısı altında bir araya gelmelerine olanak sağladık" "Uygulama ilk olarak Erdemli'de başlatıldı.

09.12.2014 16:50

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, narenciye üreticilerinin, "üretim pazarlama kooperatifi" çatısı altında bir araya gelmelerine olanak sağlandığını bildirdi.

Canikli, yazılı açıklamasında, narenciye sektöründe üreticilerin yaşadıkları sıkıntıları aşmak için çalışma yürüttüklerini belirtti.

Narenciye üreticilerinin, ürünlerini farklı mevsimlerde piyasaya sunabilme konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkati çeken Canikli, "Bu sıkıntıyı aşmak noktasında üreticilerimizin ürünlerine depolama imkanı sağlanması için üretim pazarlama kooperatifi çatısı altında bir araya gelmelerine olanak sağladık. Böylece çiftçilerimiz kendilerine ait bir soğuk hava deposuna sahip olabilecek, ürünlerini farklı mevsimlerinde piyasaya sunabilecek" ifadelerini kullandı.

Canikli, kooperatifler sayesinde soğuk hava depo maliyetlerinin düşürüleceğini belirterek, uygulamanın ilk olarak Mersin'in Erdemli ilçesinde başlatıldığını kaydetti.

Limon üreticilerinin bir araya gelerek kurduğu Erdemli Narenciye Depolama, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi için yapılan kooperatif kuruluş talebine izin verdiklerini açıklayan Canikli, "Üretim ve pazarlama kooperatifleri eliyle üreticilerimiz kendi ürünlerini iç ve dış piyasalarda değerlendirmek ve pazar isteklerine uygun hale getirmek üzere gerekli tasniflemeyi sağlayacak ve uygun imkanlarda sektörde yerini alacaktır" değerlendirmesinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Gümrük ve Ticaret Bakanı Canikli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement