Gül Çifti, Huber Köşkü'nden Taşınıyor - Son Dakika
Güncel

Gül Çifti, Huber Köşkü'nden Taşınıyor

11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görev süresi bitmesine rağmen 6 aydır oturduğu Huber Köşkü'nden Şubat ayının sonunda taşınacak.

10.02.2015 20:50  Güncelleme: 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 28 Ağustos'ta görev süresi dolmasına rağmen halen Tarabya'da bulunan Huber Köşkü'nde kalıyor. Gül çiftinin köşkten taşınmamasın sebebi ise Beykoz'da bulunan taşınacakları villanın tadilatının bitmemesi. Villanın tadilatı daha erken bitecekti ama iç mimaride yaşanan sıkıntıdan dolayı aksadı. Yere döşenen mermerler patladı, yerine getirilen mermerlerin takılmasına başlandı. Kanal D'nin haberine göre Gül çifti, ay sonunda tadilat bitince evlerine taşınacak.

ERDOĞAN MÜDAHALE ETTİ

Abdullah Gül görev süresi bittiğinde Huber Köşkü'nden de taşınacak ve kalacağı evin tadilatı bitene kadar otelde konaklayacaktı. Halefi 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, müdahale ederek tadilat bitene kadar köşkte kalmasını istedi.

KİŞİSEL HARCAMALARINI KENDİSİ ÖDEYECEK

Gül, görev süresi dolduğunda Çankaya Köşkü'nden çıkarken kişisel harcamaları için 5 bin TL'ye yakın fatura ödemişti. Bu faturanın bir benzerini Huber Köşkü'nden çıkarken de ödeceyecek. Ödeme, köşkün tüm giderlerini kapsayacak.

HUBER KARDEŞLER TARAFINDAN ÜNLENMİŞTİ

Huber Köşkü, 1860 yılında inşa edildikten sonra Alman silah komisyoncusu Huber kardeşler tarafından ünlenmişti. Huber kardeşler 2. Meşrutiyet'ten sonra Almanya'ya dönünce köşk; Mısır prensesi Kadriye'ye kalmıştı.

3 KEZ EL DEĞİŞTİRMİŞTİ

Huber Köşkü üç kez el değiştirdikten sonra kamulaştırılarak Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne tahsis edilmişti. Kenan Evren zamanında Milli Güvenlik Kurulu toplantıları bu köşkte yapıldı.

ÖZAL KÖŞKÜ BEĞENMEMİŞTİ

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde köşk kullanılmamıştı. Özal eşinin etkisiyle köşkü beğenmemişti ve müdahaleler yaptı. Eserin bütünlüğünü ve mimari üslubunu bozdu.

SÜLEYMAN DEMİREL KULLANMADI

Süleyman Demirel de köşkü hiç kullanmadı. İstanbul'a geldiğinde Tuzla'daki yazlığıyla Etiler'deki konutunu kullanıyordu.

KÖŞKÜ İLK BEĞENEN 10. CUMHUR BAŞKANI SEZER OLDU

Uzun bir aradan sonra köşkü ilk beğenen 10.Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer olmuştu. Sezer, yazlık çalışmalarını buradan yürütmüştü.

KÖŞKÜ EN ÇOK SEVEN ABDULLAH GÜL OLDU

Köşke en çok değer veren ise Gül çifti oldu. Hayrunisa Gül, köşke çok önemli müdahalelerde bulundu ama bu müdahaleleri kimse görmedi. (Kaynak: Kanal D Haber)

Gül Çifti, Huber Köşkü\'nden Taşınıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gül Çifti, Huber Köşkü'nden Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Akapesever: Ulan akape ne yedi arkadaş. 7 sülalesine de yedirdi. Din iman fakir fukara edebiyatı millete Köşk'ler saraylar Uçaklar Zırhlı araçlar kendilerine. Böyle koyun topluma en güzelini siz yapıyorsunuz. 20 5 Yanıtla
  • Malatyalı: Çok uyuşuk bi adamdı, hiç bir iş yapmadan çekti gitti 9 4 Yanıtla
  • Yargıç: Kimin Köşkü'nü kime veriyorsun ve de sen ne hakla orada kalıyorsun attınızmı mangalda kül bırakmıyorsunuz hak hukuk helal diye 10 3 Yanıtla
  • Malatyalı: Eskilere göre iyiydi tabi ama daha çok çalışabilirdi 1 8 Yanıtla
  • Yok: Birsey bilmiyorsunuz konusuyorsunuz. Devlet memuru gorevinden ayrilirsa lojmani 6 ay icinde bosaltmasi gerekiyor. Yapilan harcamalarida,kullanimlarida kendisi oduyor.bilmediginiz konularda yorum yapmayin. 5 3 Yanıtla
  • Anadolu: Etik değil Abdullah bey. Görev süreniz bittiği gün taşınmalıydınız. Gercekten olmadı! 5 2 Yanıtla
  • m.s.: Yöneticiyle halk arasındaki mesafeye bakın. Dinden imandan bahsederler birde. . . Birde peygamberimiz(sav)dönemindeki yöneticilerle halk arasındaki mesafeye bakın. Dinimizin emrettiği liderliği ne kadar yapıyorlar. Allah ıslah etsin. Köşkler saraylar emirlerinde. Halkın diyorlar. Ben gitsem önünden geçirmezler. Hakkım haram zehir zıkkım olsun. . . 5 1 Yanıtla
  • METiN YAZAR: Haberin sadece ilk KISA bölümünü okudum. Aceb nedendir 1 1 Yanıtla
  • Yargıç: Yllmaz senin başına beynini tekrar çalıştıracak büyüklükte taş düşsün yeter(tahminime göre 1000 tonluk Kaya yeter) 0 0 Yanıtla

Advertisement