Gören Göz Projesi - Son Dakika
Yerel

Gören Göz Projesi

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, "Gören Göz Projesi" kapsamında 91 vatandaşa navigasyon sistemiyle çalışan cihaz dağıtıldığını söyledi.

26.02.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Lütfi Düz, "Gören Göz Projesi" kapsamında 91 vatandaşa navigasyon sistemiyle çalışan cihaz dağıtıldığını söyledi.

Büz, AA muhabiribne yaptığı açıklamada, Ulaştırma Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle geliştirilen proje kapsamında, navigasyon sistemiyle çalışan cihazların görme engelli vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını belirtti.

Engellilerin hayatını kolaylaştıran projelere her geçen gün yenisinin eklendiğini ifade eden Düz, şunları söyledi:

"Dünyada ilk olan projenin yazılımı tamamen Türk mühendislerin eseridir. Cihaz, görme engellileri sesli bildirimlerle gitmek istediği noktaya ulaştıracak, ayrıca bulunduğu yere en yakın eczane, hastane ve kamu binalarını da haber verecek. Böylece bu cihaz ulaşılmak istenen noktaya giden en kısa yolu sesli bildirimlerle tarif ederek, görme engellilerin hem gözü hem kulağı olacak. Üzerinde Braille alfabesi ile Q klavye bulunan cihaz hem telefon, hem de bilgisayar gibi kullanılabilecek. Bluetooth özelliğine de sahip cihaz görme engellilerin belirledikleri adreste buluşmalarını da sağlayacak. Pilot seçilen 19 il arasında bulunan iGümüşhane'ye gönderilen 115 cihazın 91'i görme engelli vatandaşlarımıza teslim edilmiş, halen elimizde 24 cihaz bulunmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gören Göz Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement