Gönül Elçisi Projesi Saray'da Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Gönül Elçisi Projesi Saray'da Tanıtıldı

Gönül Elçisi Projesi Saray\'da Tanıtıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2012 yılı Aralık ayında tanıtımı yapılan 'Gönül Elçileri Projesi' il merkezi, Muratlı ve Malkara ilçelerinden sonra...

17.03.2013 13:53

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 2012 yılı Aralık ayında tanıtımı yapılan 'Gönül Elçileri Projesi' il merkezi, Muratlı ve Malkara ilçelerinden sonra Saray'da da tanıtıldı.

Saray Kaymakamlığı Toplantı Salonunda'nda gerçekleşen ve Vali Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya'nın

"Toplum Kalkınmasında Gönül Elçiliği Projesi"ni tanıtmak amacıyla katıldığı toplantının, açılış konuşmasını Kaymakam Hüseyin Öner yaptı.

Kaymakam Öner, "Bu proje sayesinde dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz, Sevgi Evlerimizde kalan çocuklarımız, huzurevinde kalan yaşlılarımız, koşulları ağır olan engellilerimize daha iyi hizmet etmiş olacağız. Gönüllülük hem dini değerlerimiz içerisinde, hem de Türk toplumu olarak bizlerin ahlaki değerler öğretisi açısından çok önemlidir. Bu projemiz ile gönüllerimizi açalım, paylaşalım. Dayanışma sağlayalım" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Drama da bir sunum yaparak gönül elçiliği projesinin, her geçen gün artan katılımlarla, devam eden örnek bir proje olduğunu söyledi.

Koruyucu Ailelerden Hilal Eren Keskin de "Kendisinin bir koruyucu aile olduğunu, projenin kendisini çok etkilediğini, bu doğrultuda elinden geldiğince, bu anlamlı projeye destek olmaya devam edeceğini söyledi.

Toplantıda konuşan Hanımefendi Hatice Nur Yerlikaya, Gönül Elçiliği projesinin toplumda dezavantajlı gruplar için, farkındalık oluşturmak için başladığını söyleyerek,

"Bu projeye destek olmak amacıyla sahip olduğumuz zamanı ve diğer imkanları toplumumuzdaki dezavantajlı gruplarımız için seferber etmeliyiz" dedi.

Yerlikaya, "İl merkezi, ilçelerimizde ve şimdi de Saray'da tanıtımını yaptığımız projemiz ile, toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşmayı hedefliyoruz ve konu ile ilgili duyarlılık ve devamında da kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. Yerlikaya, "Millet olarak yabancısı olmadığımız yardımlaşma, dayanışma duygusunun, toplumsal bir birliktelik ile, birilerine el uzatmak suretiyle, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmekle, daha anlamlı hale gelecek." dedi.

Yerlikaya, "Bizler, bu projemizde, bir maddi karşılık beklemiyoruz. Sadece sahip olduğunuz deneyimi, beceriyi, zamanı, ihtiyaç sahibi olan yetim, öksüz, engelli ve yaşlılarımıza, yoksul ailelerimize, şehit ve gazi yakınlarımıza ulaştırmak için gönüllü oluyoruz. İl genelindeki gönül elçisi sayısının da 9 binin üzerinde. Tekirdağ'ımız ülke genelinde 6. sırada" dedi.

Gönül Elçiliği tanıtım toplantısında Vali Ali Yerlikaya'nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Kaymakam Hüseyin Öner ve eşi

Mine Zehra Öner, Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve eşi Sabriye Çoban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama, ilçedeki

STK temsilcileri, köy - mahalle muhtarları ve eşleri

yer aldı.

17.03.2013 13: 33: 44

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gönül Elçisi Projesi Saray'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement