Gölyaka'da Doğal Gençleştirme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Gölyaka'da Doğal Gençleştirme Çalışmaları Tamamlandı

Gölyaka\'da Doğal Gençleştirme Çalışmaları Tamamlandı

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğünün Kardüz ve Balıklı Orman İşletme Şefliklerindeki 2015 yılı programında olan 68 hektar Doğal Gençleştirme çalışması tamamlandı.

05.12.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gölyaka Orman İşletme Müdürlüğünün Kardüz ve Balıklı Orman İşletme Şefliklerindeki 2015 yılı programında olan 68 hektar Doğal Gençleştirme çalışması tamamlandı.

Kayın ağaç türünde gençleştirmeye ayrılan sahalarda gerçekleştirilen çalışmalarda ağaçlarda yeterli miktarda tohum olduğu yönünde alınan karar doğrultusunda yapılan Tohumlama Kesimlerinin yanı sıra dökülecek olan tohumların çimlenebilmesi için bu sahaların alt tabakasını yoğun bir şekilde kaplayan Orman güllerinin Ekskavatör ile temizlenmesi çalışmaları yapıldı.

Gölyaka Orman İşletme Müdürü Mevlüt Arslan çalışma yapılan bu sahalarda 2016 yılı Nisan ayında başlayacak çimlenmeler ile sahanın gençleştirileceğini ve yapılacak gençlik bakımı çalışmaları ile gelen bu gençliğin korunacağı ve sonraki yıllarda da sahaya gelecek gençlikler ile sahanın yüzde 100 başarılı bir şekilde gençleştirilmiş olacağını, önceki yıllarda yapılan Doğal Gençleştirme çalışmaları ile 820 hektar sahaya başarılı bir şekilde gençlik getirildiğini, bu sahaların bakımlarının ve gelen gençliğin Işık ihtiyacının karşılanması amacıyla da Işık kesimlerinin aksatılmadan yapıldığını ifade etti. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gölyaka'da Doğal Gençleştirme Çalışmaları Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement