Gökten Dört Elma Düştü" Projesi - Son Dakika
Yerel

Gökten Dört Elma Düştü" Projesi

Uzundere'de, "Gökten Dört Elma Düştü" projesi kapsamında çiftçilere yönelik kurulan tahmin ve erken uyarı sistemi, törenle hizmete girdi.

16.10.2015 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzundere'de, "Gökten Dört Elma Düştü" projesi kapsamında çiftçilere yönelik kurulan tahmin ve erken uyarı sistemi, törenle hizmete girdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdür Vekili Kürşat Yıldız, törendeki konuşmasında, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteğiyle hayata geçirilen projeyle, Uzundere, Oltu ve İspir ilçelerinde ikişer tahmin ve erken uyarı sistemi kurulduğunu belirtti.

Yıldız, şunları kaydetti:

"Bitkisel üretimde don, hastalık ve zararlılarla mücadelede ilaçlamanın gerekli olup olmadığına karar vermek, en uygun ilaçlama zamanını saptamak, üreticileri uyarmak ve böylece onları zararlıların mücadelesinde gereksiz harcama, fazladan iş gücü ve zaman kaybından kurtarmak, zirai ilaçların insan sağlığına ve çevreye verdiği zararı en aza indirmek amacıyla kurulan sistemden alınan veriler doğrultusunda, değerlendirme yapılacak. Değerlendirmeler sonucunda sisteme kayıtlı üreticilere, yapmaları gerekenler kısa mesajla bildirilecek."

Törende, "İyi Tarım Uygulamaları" kapsamında destek almaya hak kazanan 8 üreticiye de sertifikaları verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gökten Dört Elma Düştü' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement