Giresun'da Engellilerin Sorunları Konferans ve Skeçlerle Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Giresun'da Engellilerin Sorunları Konferans ve Skeçlerle Anlatıldı

Giresun\'da Engellilerin Sorunları Konferans ve Skeçlerle Anlatıldı

Toplumda engelli bireylerin sorunlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Şebinkarahisar Halk Eğitimi Merkezinde bir program düzenlendi.

12.06.2014 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toplumda engelli bireylerin sorunlarını anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla Şebinkarahisar Halk Eğitimi Merkezinde bir program düzenlendi.

Şebinkarahisar ilçesinde bulunan Eğitim Merkezi ile Şebinkarahisar Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nin ortaklaşa düzenlediği programda engel çeşitleri hakkında bilgiler verilerek, dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Özel Eğitim Merkezi Müdürü Şahin Yüzükkaşı "Toplum olarak hiçbir engelli çocuktan zarar gelmemiştir. Oyuncu Halit Ergenç'in kardeşi down sendromudur (zihinsel engelli) ve bir programda göğsünü gere gere down sendromu bir kardeşinin olduğunu söylemiştir. Bizler de bu konuda çekinmeyelim. Bu konuda bilgi sahibi olmak isterseniz, bizler Eğitim Merkezi ve Rehberlik ve Araştırma Merkezi ile bu konuda gönüllü olarak her türlü yardımda bulunabiliriz" dedi.

Eğitim her engeli aşar, önemli olan sağduyulu bir şekilde bu engelleri aşmalıyız diyen Kurum Müdürü Şahin Yüzükkaşı, "Çocuklarımızdan illa matematik profesörü olmak değildir. Her konuda başarı sağlanabilir. Örneğin bu sene üniversite sınavlarında down sendromu olan bir öğrencimiz büyük başarı göstermiştir. Bu başarıları eğitimle engelleri aşarak çoğaltabiliriz" ifadelerini kulandı.

Açılış konuşmasından sonra mini skeçlerle katılımcılara engellilere davranmamız gereken konular hakkında mesajlar verilirken, öğrencilerin söylemiş olduğu şarkılar işaret diliyle programa katılanlara gösterildi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da Engellilerin Sorunları Konferans ve Skeçlerle Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement