Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" - Son Dakika
Güncel

Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"

Niğde'de, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle İdareci ve Bürokratlar Birliği tarafından düzenlenen şenlikte öğrenciler, mendil kapmaca yarışması ile çelik çomak gibi geleneksel oyunlar oynadı İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Can: "Çocuk evde sıkılınca sokağı tercih ediyor.

18.10.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" düzenlendi.

Kent Meydanında gerçekleştirilen şenliğe katılan öğrenciler mendil kapmaca yarışması ile çelik çomak gibi geleneksel oyunlar oynadı.

İdareci ve Bürokratlar Birliği Genel Başkanı Yücel Can, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle İdareci ve Bürokratlar Birliği olarak 7 bölgede finali Ankara'da yapılacak Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği spor ve kültür etkinlikleri kapsamında İç Anadolu bölgesi adına Niğde'de bulunduklarını kaydetti.

Can, şöyle devam etti:

"Amacımız 'gelenekten geleceğe biz birlikte güçlüyüz' sloganı ile geçmişi geleceğe taşımak ve geçmiş gelecek ve bugün arasında köprü olmak. Oyunlar rol modeldir. Çocukların hareket etmesi lazım, bilgisayar ve cep telefonlarına oyunların konmaması lazım. Çünkü bunların hiç birinde hareket yok. Dolayısıyla obeziteye karşı olmak ve tarihe yolculuk yapmak istedik. Çocukların kendilerini oyunlarla ifade etmesine imkan vermek istiyoruz."

-"Çocuklar fünyesi çekilmiş bomba gibi"

Niğde belediye Başkanı Faruk Akdoğan başta olmak üzere Türkiye genelindeki belediye başkanlarına çağrıda bulunan Can, "Park eksikliğimiz var ama bir eksikliğimiz daha var. Geleneksel çocuk oyunları alanları ile ilgili parklar yapsınlar. Bu tür parklara çok ihtiyacımız var. Diğer parklardan daha az maliyetli. Çocukları anne baba olarak görevimiz sadece okula göndermek beslemek yeterli değildir. Çocuk evde sıkılınca sokağı tercih ediyor. Sokakta argo, küfür, bali, terör, bonzai gibi alışkanlıklar, tehlikeler başlıyor. Çocuklarımız fünyesi çekilmiş bomba gibi. Enerjilerini nerede, ne şekilde kanalize edecekleri ve doğru ortam bulamadıklarında biz bu sıkıntıları yaşıyoruz" diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi de öğrencilerle mendil kapmaca yarışmasına katıldı, dart tahtasına ok attı. 58 yaşındaki bir vatandaşın da çelik çomak oyunu oynaması renkli görüntüler oluşturdu. - Niğde

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement