Gazze'ye Dua İçin Erciyes'te Buluştular - Son Dakika
Güncel

Gazze'ye Dua İçin Erciyes'te Buluştular

Gazze\'ye Dua İçin Erciyes\'te Buluştular

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen, ‘Erciyes’te bayramlaşalım, Gazze için duada buluşalım’ programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “İnsanlık önemli bir sınav veriyor” dedi.

29.07.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Tüm Kayserililer Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen, 'Erciyes'te bayramlaşalım, Gazze için duada buluşalım' programında konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İnsanlık önemli bir sınav veriyor" dedi.

Erciyes Tekir Yaylası'nda düzenlenen programa; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekili Pelin Gündeş Bakır, Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı. Ünlü sunucu Uğur Arslan'ın sunumu ile düzenlenen programda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Gazze için susmayacaklarını söyledi. Özhaseki, "Gazze'de devletler savaşıyorsa Kudüs için savaşıyorlar. Ne zaman orada Müslümanlar hakim oldu, hep barış ve huzur vardır. Ne zaman Müslümanların elinden çıktı, hep kan ve savaş vardır. Bayramımız burada şenlik havasında geçsin istedik ama Ramazan'dan beri yüzümüz gülmedi. Yahudi'si ve siyonisti çoluk çocuk demeden Müslümanları öldürüyorlar. Okulları ve hastaneleri bombalıyorlar. Küçücük yavrular oynarken bunlar oynuyorlar. Dünya tarihinde en zalim olarak bilinen firavunlar bile kadınları öldürmezdi ama bunlar kadınları da öldürüyor. Gazze'de su ve ekmek yok. Dünya bunu seyrediyor çünkü ölenler Müslüman. Ölenler mazlum, garip, fakir. ABD, 'İsrail savunma hakkını kullandı' diyor. Dünyanın 4 bir tarafından onlara destek çıkılıyor. Bizim Müslüman ülkelerimizde binanın kaç kat yapılacağı tartışılıyor. Körfez illerinde şımarıklık içerisinde palmiyeden evler yapıyorlar. Allah'ın verdiği nimetleri israf ediyorlar. Onlar da Gazze'yi seyrediyor ama Türkiye'den bir ses çıkıyor, Gazze'yi savunuyor" dedi.

Gazze için dua ettiklerini söyleyen Özhaseki, "Bizlerin elinden bir şey gelmiyor ama sadece dua ediyoruz. Yardım kampanyası varsa yardım ediyoruz. Üzerimizde bulunan can durduğu süre içerisinde Gazze'yi unutmayacağız. Onları unutmadan, o acıya ortak olarak en az üzerimize düşen ne varsa onu yapalım" ifadelerini kullandı.

"İNSANLIK ÖNEMLİ BİR SINAV VERİYOR"

Programda konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da insanlığın önemli bir sınav verdiğini söyledi. Verilen sınavın şimdiye kadar kaybedilmiş olduğunu söyleyen Yıldız, "İnsanlık önemli bir sınav daha veriyor ama bu sınav şu ana kadar kaybedilmiş durumda. Orada insanlık kaybetti. Orada insanlık tamamen bütün değerleri ile beraber o sınavı kaybetti. Her zaman söylüyorum o Discovery gibi kanallar Kanada'da foklarla ilgili yapılan çalışmalardan bahsediliyor. 'Aman bunun şurası yaralanmış' diye ekipler sevk ediliyor, 'Bunu nasıl düzeltiriz?' diye milyonlarca lira kaynak ayıyorlar. Peki Filistin'deki insanların fok balıkları kadar değeri yok mu?" şeklinde konuştu.

"İsrail'de yaşayanlara sesleniyorum" diyen Yıldız, "Ben İsrail'de yaşayanlara da seslenmek istiyorum. Zeytin Dağı'nda bir mezar yeri için iki üç milyon dolar ödeyenler var. Zeytin Dağı ile mezarlık arasında kurulacak köprüden cennete gidileceği söyleniyor. Peki o cennete giderken orada akıtılan Müslüman kanlarının bir manisi yok mu? Orada söylenecek herhangi bir cümle yok mudur? Eğer cennete gidileceğine inanılıyorsa haksız yere akıtılacak olan Müslüman kanı için burada bunun bahsedilmesi lazım. Tarihte Kudüs iki kez Müslümanların eline geçmiş. Acaba hiçbir Musevi'nin kanı akmış mıdır? Osmanlı döneminde de hiç kimse burada tedirginlik yaşamamıştır. Bırakın yalnızca Müslümanların bulunduğu bölgeyi ister Kudüs'ün yanında yaşayanlar olsun ister başka bölgelerde yaşayanlar olsun, bulunduğumuz makam ve kontaklar gelip geçicidir. Bizler emekli olduktan sonra da doğruyu söyleyenlerden olacağız. Biz bütün bu doğruların ışığı altında bu bayramı geçiriyoruz. Bu arada doğal gaza temmuz ayı fiyatları ile aynen devam edeceğiz. Ağustos ayında da aynı fiyatla devam edeceğiz" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazze'ye Dua İçin Erciyes'te Buluştular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement