Gazetecilerden Protokole Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Gazetecilerden Protokole Ziyaret

Gazetecilerden Protokole Ziyaret

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından Niğde Havaalanı İstiyor kampanyasına destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar anısına düzenlenen belge takdim töreni etkinliklerine çeşitli illerden gelen gazeteciler Niğde protokülünü ziyaret etti.

02.10.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) tarafından Niğde Havaalanı İstiyor kampanyasına destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde dikilen fidanlar anısına düzenlenen belge takdim töreni etkinliklerine çeşitli illerden gelen gazeteciler Niğde protokülünü ziyaret etti.

Niğde'ye gelen İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Yönetim Kurulu ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyeleri; Niğde Valiliği, Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi Rektörlüğü, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edip bilgi alışverişinde bulundular.

Ziyaretlerde; en yaşlı ve meslekte en kıdemli olma sıfatıyla İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Hakan Kiracı 7 bölge federasyonu ile Ankara merkezli ihtisas federasyonundan oluşan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK)'nun oluşum sürecini anlattı. Kiracı; "Yaklaşık 20 bin gazeteci, 73 gazeteciler cemiyeti ve 7 bölge 8 gazeteciler federasyonunun güç birliği ile kurulan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu oluşturan yapı; 3 dönemdir Anadolu Gazete Sahipleri seçimlerini büyük farklar atarak kazanmış, Basın İlan Kurumu'nda; Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğündeki mesleki kurullarda en etkin bir şekilde temsil edilmektedir. Şunu net ifade ediyorum; Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu, genel ve yerel medyayı en kapsamlı bir şekilde tek ve üst çatı altında toplayan saygın ve güçlü bir mesleki örgütlenmedir"dedi.

Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Başaran, Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin 1989 yılında kurulduğunu, kurulduğu günden itibaren Niğde'nin tüm problemlerinin çözümünde öncü olduğunu vurgulayarak, Kısa süre içerisinde, Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin başlattığı Niğde Havaalanı İstiyor kampanyasında 100 bin imza topladık. Kampanyamıza destek veren kişi ve kurumlar için TEMA ile işbirliği içinde diktiğimiz fidanları için belge ve plaket töreni düzenledik" şeklinde konuştu.

Niğde Vali Vekili Özgür Körükçü: "Sorumlu Basın; Sorunların Çözümünde Anahtar"

Valilik Toplantı Salonu'na İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu(İGF) Yönetim Kurulu Üyeleri ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyelerini karşılayan Niğde Vali Vekili Özgür Körükçü; "Program davetiyesini incelediğimde panel konusu dikkatimi çekti. Evet; hem yerel hem de ulusal basın hem o şehrin, hem de ülkenin kalkınmasında lokomotif rol oynamaktadır. Tabii ki burada; sorumlu, mesleki ve ahlaki ilke ve değerleri benimsemiş gazeteciler, insanları olumlu ve gelişmeye dönük hedeflere ulaştırabilir. Genel anlamda Niğde Basını; sorumlu bir yayıncılık izlemektedir. Değerli İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Yönetim Kurulu ile Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Niğdemize hoş geldiniz, etkinliklerimizin yararlı ve verimli geçmesini diliyorum" dedi.

Akdoğan; "Yerel Medya'nın Güçlü Olması Ülke Yararına"

Niğde'de bulunan 5 günlük gazete başta olmak üzere basın mensupları ile işbirliği içerisinde Niğde'nin sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıkların vurgulayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Yerel Basın, ciddi ekonomik ve kurumsal sorunlarla karşı karşıya bulunmasına rağmen; sorumlu ve özverili bir hizmeti yerine getiriyor. Yerel Medya olayları daha halkla iç içe yaşayarak ele alıyor. Kanaatimce; yerel medya daha çok desteklenmeli." dedi.

Medya'nın olumlu haberler yanında; eleştirisel haberler yapmasının asli görevi olduğunu belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Yeter ki, araştırılıp doğru haber olsun; biz her türlü eleştiriye açığız. Belki bizim göremediğimiz şeyleri basının duyarlılığı sayesinde görüp öğreniyoruz" şeklinde konuştu.

Bir ilin gelişmesi ve müreffeh düzeye ulaşmasında Yerel Medya Yerel Basın İşbirliği'nin zorunluluğuna vurgu yapan İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Hakan Kiracı, "Niğde Gazeteciler Cemiyeti'nin Niğde Havaalanı İstiyor Kampanyası'nı başlatmış belediye olarak sizler başta olmak üzere birçok kurum, meslek odası, sivil toplum kuruluşu, şirket ve şahıslar bu projeye destek vermiş, işte buda bizim söylediğimiz konuyu teyit ediyor. Yozgat'tan örnek vermek istiyorum; Yozgat Belediyesi'nin Cemiyetime katkı ve işbirliği ile Basın Müzesi kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu iki kurum; yerel yönetim ve yerel medya şehre dev projelerin, hayırlı hizmetlerin kazandırılmasında başaramayacağı iş olmayacağını düşünüyorum."dedi.

Rektör Görür; "Niğde'nin her meselesinde; Niğde Üniversitesi destek olmuştur, olacaktır."

Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Başaran, "Niğde Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Adnan Görür Hocamız ve Niğde Üniversitesi Senatosu; bizzat cemiyetin havaalanı imza standımıza toplu halde gelerek, desteklerin bildirerek, kentin nüfusunun önemli bölümünü temsil eden bir kurum olarak bize moral depolamışlardır. Samimi desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Niğde'nin herhangi bir temel sorununda; hiçbir zaman "Geride duralım, sessiz kalalım" gibi bir anlayış ve tutum içerisinde olmadıklarını vurgulayan Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür "Havaalanı, Niğde'nin en önemli ihtiyacı olduğu kadar, bizim içinde çok önemli ve gerekli bir hizmet, tabii ki böyle bir girişime doğal olarak katkı vermek zorundayız." dedi.

Bazı yayın organlarının ve gazetecilerin yayın ve habercilik anlayışlarını da eleştiren Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür; "Haber yaparken doğruluğu, yanlışlığı yeterince araştırılmadan tek taraflı ve maksatlı haberler yapılabiliyor. Her insan; hangi mesleğe sahip olursa olsun, mesleki ve ahlaki değerleri temel ilke edinmeli, kendine öz eleştiri yapabilmelidir." şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazetecilerden Protokole Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement