Gazeteci Yazar Oktay Ekinci'yi Anma Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Yazar Oktay Ekinci'yi Anma Etkinliği

Gazeteci Yazar Oktay Ekinci\'yi Anma Etkinliği

Muğla'da, yaşamını ülkenin doğa ve kültür değerlerinin korunmasına adayan Mimarlar Odası eski Genel Başkanı, gazeteci yazar Oktay Ekinci için, ölümünün birinci yılında anma programı düzenlendi.

15.10.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'da, yaşamını ülkenin doğa ve kültür değerlerinin korunmasına adayan Mimarlar Odası eski Genel Başkanı, gazeteci yazar Oktay Ekinci için, ölümünün birinci yılında anma programı düzenlendi.

Muğla Belediyesi'nde 1978-1980 yılları arasında imar müdürü olarak görev yapan, Mimarlar Odası eski Genel Başkanı, gazeteci yazar Oktay Ekinci, ölümünün birinci yılında unutulmadı. Ekinci için il genelindeki çeşitli sivil toplum kuruluşları biraraya gelerek Menteşe İlçesi'ndeki Mimar Sinan heykelinin bulunduğu tarihi Saburhane Meydanı'nda anma etkinliği düzenledi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan ÇEKÜL Vakfı Muğla İl Temsilcisi yüksek mimar Meral Oğuz, Oktay Ekinci'nin aydınlık-uygar bir ülkede yaşamak ve yaşatmak için yaptığı çalışmaları hatırlatarak "Gelecek kuşakların geçmişten referans alma haklarının korunması üzerine çalıştı. Erdemli ve yüce gönüllü bir insan olarak tüm yaşamını bu projesine adadı. Şimdi, komşuları, dostları, sevenleri ve meslektaşları olarak onun gösterdiği bu yolu daha da ileriye götüreceğiz" dedi.

Etkinlik Muğla Sanatseverler Derneği (MUSANDER) Başkanı Saadettin Özbek'in şiir dinletisiyle sona erdi.

KUTU

OKTAY EKİNCİ KİMDİR?

1952 yılında Balıkesir'de doğan, aslen Karslı olan Oktay Ekinci, ilkokulu Erzincan ve İstanbul'da okudu. Orta öğrenimini İstanbul Pertevniyal Lisesi'nde tamamlayan Ekinci, daha sonra Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde Yüksek Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. 1978'de Muğla Belediyesi'nde İmar Müdürü olarak göreve başlayan Oktay Ekinci, ilerleyen yıllarda eşi yüksek mimar Zehra Ekinci ile birlikte serbest mimarlık yaptı. Mimarlar Odası'nın çeşitli kademelerinde yöneticilik görevlerini üstlendi. 1992-1996 yıllarında iki dönem Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanlığı yapan Ekinci, 1998-2000 dönemi ve 2000-2002 dönemi için Mimarlar Odası Genel Başkanlığı'na seçildi. 1993 yılından itibaren MSÜ Mimarlık Fakültesi-Şehir ve Bölge Panlama Bölümü'nde ders verdi. Ekinci 1992'den beri Cumhuriyet Gazetesi'nde yazarlık yapıyordu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Yazar Oktay Ekinci'yi Anma Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement