Fransa, Irak'taki IŞİD Hedeflerini Vurdu - Son Dakika
Güncel

Fransa, Irak'taki IŞİD Hedeflerini Vurdu

Fransa, savaş uçaklarının, Irak'ta İŞİD hedeflerine sabaha karşı saldırı düzenlediğini ve silah ile mühimmatlarını sakladığı 12 binayı yok ettiğini açıkladı.

24.10.2014 16:03  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villers, Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçaklarının, Irak'ta terör örgütü İŞİD hedeflerine sabaha karşı saldırı düzenlediğini açıkladı.

Europe 1 radyo kanalına konuşan Villers, "IŞİD'in silah ve mühimmatlarını sakladığı 12 binanın tamamen tahrip edildiğini" belirterek "terör örgütüne ağır bir darbe vurulduğunu" söyledi.

SALDIRI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Fransız general, gerektiği takdirde Irak'taki hava operasyonlarına katılan savaş uçaklarının sayasını artırılabileceğini ifade etti. Bu sabahki operasyonlarla, Fransa'nın Irak'ta IŞİD'e yönelik düzenlediği saldırıların sayısı 7'ye yükseldi.

SURİYE BOMBARDIMANINA KATILMIYOR

Fransa, Irak'ta IŞİD'e yönelik operasyonlara 9 Rafale tipi savaş uçağı, bir yakıt ikmal ve keşif uçağı ile destek veriyor.

Fransa, Şam rejimini güçlendireceği gerekçesiyle ABD önderliğindeki IŞİD'e yönelik Suriye'deki operasyonlara ise katılmıyor.

Fransa, Irak\'taki IŞİD Hedeflerini Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Fransa, Irak'taki IŞİD Hedeflerini Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • hüloğ: la ilk defa uçan işitli küpek gürdüm havalanmış cehenneme kanat açmış 11 3 Yanıtla
  • Polis61: Fransız ların oldu olalı Irak ve Suriye topraklarında gözü vardır. . kanıtı I. Dünya savaşı sonrasıdır. . . Mezopatamya Osmanlının Bize Mirasıdır. . Oraları Geri almamız lazım. . . 4 10 Yanıtla
  • beytussebap: AVRUPA VUR TC FITNE CIKART 8 6 Yanıtla
  • en: 1Cİ DÜNYA SAVAŞINDA VE KURTLUŞ ŞAVAŞINDA FRANSIZLARA KARŞI ŞAVAŞTIK VE FRANSIZLARI DOĞUYA SOKMADIK DÜŞMAN DEDİĞİMİZ FRANSA KÜRTLERE YARDIM YARDIM EDİYOR DİN KARDEŞİ DEDİĞİMİZDE TÜRKLER İŞİDİ DESTEKLİYOR . 8 5 Yanıtla
    yusuf saglam: hayrınamı destekliyor. ordaki halk umrundamı sizin gibileri kullanıyor. çıkar meselesi 0 0
  • çıkaryoksayokuzcular: ulan gavurlar, hey ulan gavurlar, ulan gavurlar siz var ya. . . 1 10 Yanıtla
  • KURAN: BIRAKIN ALLAHAŞKINA, BUNLAR TAKTİK, TAKTİK. KURAN BUNLAR, VURAN BUNLAR. BİRDE ESAD'I DESTEKLİYOR. 1 1 Yanıtla
  • seyh usame: Keza (Naim b. Hammad) Saib b. Müseyyeb’den tahric etti. O şöyle dedi. Resullulah (s. a. v. ) buyurdu: Doğudan Beni Abbas’a ait siyah bayraklar çıkar, onlar bir süre devam ettikten sonra, yine doğudan bu kez küçük siyah bayraklar çıkar ve Ebu Süfyan’ın soyundan bir adamla savaşarak Mehdi’nin itaatına girerler. 1 0 Yanıtla
  • hasan: DAİS on air.... 0 0 Yanıtla

Advertisement