Filipinler'de Kaçırılan Belediye Başkanı - Son Dakika
Güncel

Filipinler'de Kaçırılan Belediye Başkanı

ZAMBOANGA Filipinler'de üç hafta önce kaçırılan, ülkenin güneyindeki Zamboanga Sibugay eyaletine bağlı Naga kentinin belediye başkanının, El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf örgütünün elinde olduğu bildirildi.

21.04.2015 23:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ZAMBOANGA Filipinler'de üç hafta önce kaçırılan, ülkenin güneyindeki Zamboanga Sibugay eyaletine bağlı Naga kentinin belediye başkanının, El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf örgütünün elinde olduğu bildirildi.

Basilan'daki 104. Piyade Tugay Komutanı Rolando Bautista, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçırılan Naga Belediye Başkanı Gemma Adana'nın önce Basilan'a getirildiğinin sanıldığını  ancak daha sonra Ebu Seyyaf'ın kalesi konumundaki Sulu'ya götürüldüğünün öğrenildiğini söyledi.

Bautista, Ebu Seyyaf örgütünün, Gemma Adana'nın serbest bırakılması için 2,26 milyon dolar fidye istediğini de sözlerine ekledi.

Yüzleri maskeli üç saldırgan, 6 Nisan akşamı Naga Belediye Başkanı Gemma Adana'nın evini basmıştı. Saldırganların Adana'yı silah zoruyla deniz motoruyla Sibugay Körfezi'ne doğru kaçtığı bildirilmişti.

Filipinler'in güneyinde faaliyet gösteren örgütlerin en tehlikelisi kabul edilen Ebu Seyyaf, Mindanao ve Sulu bölgelerinde "bağımsız İslam devleti" kurulması amacıyla 1991 yılından bu yana şiddet eylemleri düzenliyor. Moro Ulusal Kurtuluş Cephesi'nden ayrılan eski savaşçılar ve Afganistan'da savaşmış Filipinliler tarafından 1990'da kurulan Ebu Seyyaf, fidye karşılığı adam kaçırma olaylarıyla anılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler'de Kaçırılan Belediye Başkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement