Fildişi Sahili ve Benin Sağlık Personeline Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Fildişi Sahili ve Benin Sağlık Personeline Acil Yardım Eğitimi

Fildişi Sahili ve Benin Sağlık Personeline Acil Yardım Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Fildişi Sahili ve Benin’den Türkiye’ye gelen sağlık personeline İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde eğitim programı düzenlendi.

15.11.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde Fildişi Sahili ve Benin'den Türkiye'ye gelen sağlık personeline İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde eğitim programı düzenlendi.

TİKA ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Orta Asya, Balkanlar ve Afrika'dan gelen sağlık personeline yönelik eğitim programları devam ediyor. Bu kapsamda Fildişi Sahili ve Benin'den Türkiye'ye gelen sağlık personeline İzmir Urla Uluslararası Acil Afet Eğitim ve Simülasyon Merkezinde eğitim programı düzenlendi. Eğitim programına Fildişi Sahilinden 4, Benin'den 4 olmak üzere 8 sağlık personeli katıldı.

TİKA tarafından daha önce Fildişi Sahili ve Benin'e temin edilen ambulansların daha etkin kullanımını ve sağlık personelinin mevcut hastane koşullarında daha modern acil hizmet vermelerini amaçlayan eğitim, Türkiye'deki Sağlık Hizmetlerinin ve Acil Sağlık Hizmetlerinin Yapılanmasının ve Ambulansta Kullanılan Malzemelerin Tanıtımı, Acil Hastaya Yaklaşım ve Olay Yeri Yönetimi, İleri Yaşam Desteği Verilecek Hastaya Ekip Yaklaşımı, Travmaları Yönetimi Senaryoları, Hastane Afet Planlaması, Tıbbi Acil Durum Yönetimi Simülasyonu konularında gerçekleştirildi.

Eğitime katılan Fildişi Sahili ve Benin'li misafirler, 112 Acil Servis ve ambulans helikopterden çok etkilendiklerini belirterek, benzer sistemlerin kendi ülkelerinde de uygulanmasının, Afrika'daki sağlık hizmetlerinin kalite ve seviyesini yükselteceğine işaret etti.

Eğitimin tamamlanmasının ardından sertifika töreninde heyet adına söz alan Beninli sağlık personeli Pascal Sedami, yakın zamanda Benin'de inşasına başlanacak Adjohoun Sağlık Ocağının, beldenin sağlık hizmetlerine çok büyük katkı sağlayacağını belirterek, katkılarından dolayı TİKA ve Sağlık Bakanlığı yetkililerine teşekkür etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fildişi Sahili ve Benin Sağlık Personeline Acil Yardım Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement